Az Egészségügyi Központba 90 db maszk érkezett.   A Mentőseinkhez újabb 31, a háziorvosi rendelőnek 5,  a budaörsi DM dolgozóinak 24 darab. 

Ezen kívül 60 db maszk kiszállításra vár, mert annyira dolgoztak, hogy mire sikerült volna eljutniuk a címekre, azok bezártak..

- Nyitáskor azonnal pótoljuk, addig reméljük, hogy mindenki az otthon biztonságában marad!

Ugyanez a lakossági, civil jószolgálat, ami minden érdek nélkül tesz a közösságért,  egy lista kidolgozásán gondolkodik.  Azokról a boltokról, ahol házhozszállítást vállalnak Bicskén belül és a környező falvakba. Ez Bicskén nem jellemező. A kevés kisbolt többsége nincs felkészülve erre, de a maszkvarrók annyira bíznak magukban, ismeretségeikben,  hogy biztosan lennének önkéntes futárok, biztosan lenne, aki segít a bankkártyás fizetés megoldásában, aki esetleg segítene a címlistát kinyomtatni és eljuttatni azokhoz, akik nem használnak internetet! Ha nekik  jeleznék a kisboltok az igényt, akkor tudnának segíteni. Ebben az esetben nem kellene elmenniük a nagyforgalmú üzletekbe, kevesebb eséllyel kapnának és terjesztenének fertrőzést a bicskeiek. Tartják a kapcsolatot olyan európai országban élővel, ahol már régen válságos a helyzet. Tudják, hogy itt erre nagy szükség lesz az önvédelem és az ellátés miatt. Bárki - magánszemély, hivatalos szerv, intézmény és cég segítségét szívesen fogadják a közös munkában.    

Megint stratégiai gondolkodásukat dicséri, hogy a veszélyhelyzetben optimálisan otthonmaradó fogyasztót és a kisboltokat akarják összehozni a házhozszállítás érdekében - ellátási és védelmi szempontból egyszerre.

Ez sokkal nehezebb feladat, de az Erő legyen velünk.    

 

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása