ETA NÉNI

Címkék: gyász iskola

2020.06.14. 20:25

 

eta_neni.jpg

Bognár Györgyné - amikor Bicskén élt Váradi Rudolfné -, lánykori nevén Horváth Etelka, nekünk, az 1981-ben végzett osztályának Anyuci volt. Már nem lesz ott a következő osztálytalálkozón. Anyucinak szólítottuk, mert olyan volt, mintha az édesanyánk lett volna. Hiszen ki az, aki minden helyzetben kiáll a gyerekért, aki mindig gondol a gyerekére, aki minden körülmények között szereti a gyerekét, akire mindig számíthat a gyereke?! Ilyen volt ő nekünk és ezért lett ő Anyuci. Páratlan tanárunk volt, egyedi helyzetben. Ugyanis alsó tagozatban 3. és 4. osztályban a tanító nénink volt, következő évben megszerezte a magyar-orosz szakos tanári diplomáját, hogy aztán hatodiktól visszakaphasson minket és vigyen nyolcadikig.
Tőle tanultuk, hogy nem vagyunk egyformák, de mindenkinek vannak értékei. Vele voltunk családi osztálykiránduláson, ahol a szüleink is ugyanolyan jól szórakoztak, mint mi. Az ő lakásán készültünk, öltöztünk, fodrászkodtunk a nyolcadikos farsangi tánc előtt. Része volt a családunk életének, ahogy mi is az ő családjának. Másfél éve, mikor utoljára meglátogattunk Sopronban, hívtuk cukrászdába, egy kávéra, sütire. - Dehogy is, gyerekek! Gyertek hozzám ebédre! Pedig már nagyon beteg volt! Ugyanolyan jókedvűen kacagott és ugyanúgy szívta a cigarettát, mint negyven éve. Emlékszem, az iskolában addig kérleltük, hogy szokjon le a cigiről, míg letette. Aztán néhány hónap elteltével azt is nekünk jelentette be, hogy vissza kell szokjon, mert úgy meghízott a sok cukortól, amit a cigi helyett szopogatott, hogy nem volt már szoknyája, amit fel tudna venni. Nem emlékszem, hogyan tanította a mondatelemzést, az oroszt meg pláne! De az osztály legrosszabb tanulói is a legnagyobb tisztelettel emlegetik, mert példa volt, EMBER volt, a legjobbak közül. Úgy szeretett és óvott minket, mint a szüleink. Hálásak lehetünk a sorsnak, hogy vele tölthettük azt az 5 évet! Több oldal is kevés lenne felsorolni azt a sok kedvességet, figyelmet, törődést, amit kaptunk tőle.
Drága Anyuci! Hálás szívvel emlékezünk rád!

(Egy tanuló az osztályod nevében)   

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása