Farbinger Tamás tengerész, rádiós tiszt ma hajnalban bekövetkezett haláláról Olvasónk révén tájékoztathatja a Bicskei Szó  mindazokat, akik ismerték és szerették. Farbi - Bicske, Előhegyen élt, ahová egy piros-fehér világítótornyot is épített. Egy alkalommal jártam is nála. Emlékeiből kisebb kiállítást is láthattunk. 

(Fridmann Attila: 

A magyar lobogót nem véletlenül írtam. Jól tetted, hogy a címben is alkalmaztad. A 70 es években Farbinger Tamás megegyezett a postással Budapesten, hogy ne vigyen ki neki semmit mert valamikor évekig  a tengeren van. Jelezte, hogy kitesz az ablakba egy pici magyar zászlót, ha éppen otthon van 1-2 hónapig. Fel is kereste két rendőr, hogy azonnal szedje be a zászlót...  Neki nem politikai okai voltak. A hajón minden nap volt lobogó bontás és bevonás. A napi rutin része volt. Ezt hiába magyarázta, akkor ez Magyarországon nem volt engedélyezett. Be kellett vennie a kis zászlót...  Itt Bicskén az Előhegyen mindig felhúzta a magyar lobogót a ház mellett, ezért is talán. 

Izing Antal:

Hivatkozhatok Rád, aki ezt elmondod nekem? Szó szerint idézném. Mert szép és kifejező. Tamás sem venné rossz néven.  

Fridmann Attila:

 

Persze. Ez így történt. Sokszor elmondta.)

 

A képen a Csendes-Óceán. Forrás: Földrajz Magazin   

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása