Szerdán Csörgöl Ákos alpolgármester főllásúvá tételéről és új illetményéről döntenek.

Szilárd burkolatúvá teszik Bicskén a Táncsics utca végében, a Táncsicsra merőleges, balkéz felől elhelyezkedő, az Árpád és a Kézai Simon utcákkal párhuzamos, ma még névtelen szakaszt, amibe a Vasvári, Széchenyi, Barsi, Hunyadi utcák torkollanak. Az utca neve valószínűleg Határ utca lesz, miután az út jobb oldalán valóban ott van az a terület, amit "a határnak" nevezünk. Arról nincs adat, hogy a Táncsics utca vége és az Aradi Vértanúk utca vége közötti kis szakasz elkészül-e. Ma gondozatlan és csúnya. A határ - egyebek mellett - szintén a szomszédja, minden további nélkül vállalná a Bicske, Határ utca nevet ez a rész is. (Tévedtem. Azt feltételeztem, ha egy névtelen szakasz utcanevet kap Bicskén, akkor azt aszfaltozni fogják. Pl. azért, mert a névkereső hirdetésben történelmi személyek neveiről szóló szabályozás is felmerül. Azt gondoltam, az útnak ez a formája méltatlan lenne a névadóhoz. Aztán jött az egyszerűsége, indokoltsága miatt jó Határ utca név. Itt pedig csak arra tudtam gondolni, ha ezt a névtelen részt elnevezik, akkor aszfaltozzák. Hiszen aszfaltozzák a Galagonyáson a dűlökre vezető "zsámbéki  utat", valószínűleg aszfaltozzák az 1-es főútvonal és a Kanizsai utca közötti rövid szakaszt is. Akkor természetesen és biztosan a Határ utcát is - így gondoltam, így vettem természetesnek és nem figyeltem eléggé. Itt egy feltétlezésem, reményem írtam le. Ezen a szakaszon élők között sokakat jól érintene, a közvetlen szomszédokat lehet, hogy nem. Akkor gondolkodtam el ezen, amikor egy Táncsics utcai barát úgy reagált: előbb talán a járdát kellene megcsinálni a Táncsicsban.) 

Folytatódik a főleg kerékpárút-építésnek nevezett tevékenységben egyes szakaszok szilárdburkolattal való ellátása a Galagonyás szőlőhegyen és onnan a központ felé is. Az egyik egész pontosan azon a szakaszon folytatódik, amit zsámbéki útnak hívtak eleink és ami a Táborállástól a VI. dűlőig fog tartani. Mint tudjuk, a budai útról a Táborállás mellett már bejön egy szilárdborkolatú út, ahonnan a Payer-villa mellett szintén szilárd úton érhető el a szintén burkolt első dűlő A második dűlőnél, a villatelek fölötti négyes kereszteződésnél létrejön egy olyan pont, ahol a burkolásból - talán nem véglegesen - csakis  a jó öreg II. dűlő marad ki, de ennek bizonyára több oka is lehet.  
Az ún. kerékpárútépítés második epizódja a Galagonyás I. dűlőtől a Prohászka utcáig tart, de hogy pontosan merre, az majd kiderül. Nyilvánvalóan a legrövidebb út a legvalószínűbb. Gondolom, nem mindenhol épített úttal történik ez a fejlesztés. Valószínűleg, lesz olyan helyszín, ahol csak kerékpáros nyom vagy nyitott kerékpársáv áll(hat) rendelkezésre.

Molnár Dániel képviselő a jövő szerdai üléssel kapcsolatban nyilatkozatot tett közzé. Nyilvános szerződéseket és nyilvános képviselői vagyonnyilatkozatokat akar látni.  

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása