2020.03.04-2021.03.04. közötti időszakra vonatkozó adatsor. A járványban elhunytak településenkénti adatait közérdekű adatigényléssel szerezte meg a K-Monitor a Nemzeti Népegészségügyi Központtól (NNK).
Bicske a 148. sorszámú település ezen a listán, ami mellé 17 elhunyt személyt rögzített az illetékes hivatal. De a kereső használatával más települést is megtalálunk. A Csabdi helységnévnél 2 elhunyt személyt szerepeltet az NNK. Mány, Óbarok, Szár, Alcsútdoboz nincs a listán vagyis ott nem volt a covid következtében halálos áldozat ebben az időszakban a hivatalos közlés szerint. Újbarok 1, Felcsút 3, Etyek 5, Herceghalom 3, Tatabánya 124, Székesfehérvár 133 Covid-19-ben elhunyt a tavalyi és az idei március 4. között. 
A K-Monitor azt írja Facebook-posztjában, hogy február végén adatigényléssel fordultak az NNK-hoz. Végül a törvényben előírt maximális idő, 90 nap után kaptak egy dokumentumot, amelyben a járvány kezdetétől 2021. március 4-ig jelenítették meg a települések veszteségeit - írja a Telex.
"Hogy ne legyen könnyű dolgok az újságíróknak, az NNK egy géppel olvashatatlan, beszkennelt dokumentumot küldött ki. Ebből gyártottak aztán a K-Monitornál egy kezelhető, táblázatos változatot, amit itt ön is elérhet."

https://docs.google.com/spreadsheets/d/1ConGRVdv8jocW8G1lhpLqbDVnYwibjP1xhQJ5qiP_Ew/edit#gid=352892695

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása