"Keresd meg a szövegben:
- hol említik, hogy az EU finanszírozza?
- hol említik, hogy 30 nappal az önkormányzati választások után meg kellett volna történnie az első kapavágásnak az ígéret szerint?"
Olvasónk írta mindezt, amihez a Bicskei Újság 4. oldaláról készült fotót mellékelte.
Természetesen nincs a sorok között, hogy a Bicske vasútálomás és az "intermodális" varázsszóval jelölt,  régóta tervezett és várt fejlesztés jelentős részben  az Európai Unió pályázati forrásából valósulhat meg. A közlekedéspolitikáért felelős államtitkár azt mondja a cikk szerint, hogy az első ütem nettó 10 milliárd forintból létesül. Hogy ez az összeg milyen forrás, az a cikk szerint nem hangzik el, hiszen a cikkben nem szerepel.  Nem tudjuk, hogy a helyszínen kiejtette-e az EU nevét Bálint Istvánné polgármester vagy bárki más, azonban az biztos, hogy a kiadvány erről szóló tudósítása egyáltalán nem írja a polgármester szerint Bicske soha nem látott fejlődését elindító projekt EU-s hátterét.  

Természetesen az sincs a szövegben, hogy az első ígéretek szerint a (legutóbbi) önkormányzati választások után 30 napon belül megkezdték volna a munkálatokat. Hab a tortán, hogy a szöveg már az első sorokban megszólja mindazokat, akik (például a részint  bányarakodónak használt Nagyállomás közelében is vagy bárhol Bicskén) elvesztették minden reményüket és az eltelt hosszú idő miatt azt mondták, hogy nem lesz ebből semmi.  A Bicskei Szó már hetekkel ezelőtt hírt adott arról, hogy az útépítő munkálatok megkezdődtek.  Csákvár és a Vál-völgye felől. Egy Bicske külterületén álló, vasútvonalat átívelő híd épül, vagyis a felcsúti körforgalomtól a Nagyállomásig  új út vezet majd, ami könnyebben elérhetővé teszi a főutcát és a központot is. Sem a településen belüli, sem az 1-es főútvonalat igénybevevő  kerülő nem lesz szükséges, ha Bicskére vagy Bicskéről jövünk-megyünk.      

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása