"Jártál mostanában Csabdi-Tarján felé?" - kérdezi egy kerékpáros.  "A csabdi focipályánál van még egy kis építés alatt álló szakasz, de a többi új aszfaltot kapott.
Egy álom suhanni rajta.
Az élményből egy keveset levon, hogy helyenként már törik le az új burkolat széle."

Szia, nem jártam, de lelkesít, ahogy leírod. Hallottam-tudtam róla és várom, hogy sort kerítsek rá. köszi. főleg a vasztélyi rész érdekel, ott biztosan még erősebb a kontraszt, a jó érzés az új miatt, hiszen az nagyon rossz  volt. Remélem, ott szélesebb is lett. Nyilván nincs jelentősége, de sokszor leírtam, hogy ez veszélyes, hogy tisztességesen el kell készíteni mielőtt baleset történik, ha már kerékpárútnak merészelik nevezni és bicós családokat hoznak ide, akkor felelősséggel tartoznak.  Na de ha csak és kizárólag autók jártak volna itt, akkor is vállalhatlan állapotban volt évtizedekig.  Legutóbb augusztusban voltunk Tarjánban. Egy igazolt versenyző tekert előttem (a fiam) és mutogatta. ahogy köztük szokás, merre kerüljek, ha kátyút látott maga előtt és előlem eltakarta volna Különben nagyon szeretem azt a környéket (is). Édesapám vitt arra sokszor. Olyat is kérdeztem a dombok, erdők láttán akkoriban, hogy élnek-e itten farkasok.    

Csabdi-Vasztély között most festik a felezővonalat, vagyis igen, szélesebb lett - hangzik a válasz. 
Az új burkolat letörő széleit pedig biztosan kijavítják még. De ha ennyi idő alatt letörik, mi lesz a következő 80 évben? 

Az '50-es években megépült út felújítása történt meg.
Nyilván akkoriban elsősorban a rendszeres és sokkal kisebb, pl. lovaskocsi forgalomhoz volt méretezve mind szélességben, mind teherbírásban. Nyilván csodának számított úgy ahogy volt. S ha belegondolunk, hogy történt mindez egy évtizeddel a II. vh. után....   
Szóval ez a vasztélyi út kibírt alattunk vagy 30-40 évet azzal a terheléssel.
Aztán jött a rendszerváltás és nagyjából gazdátlan lett. Most köszönhetően javaslatoknak és döntéseknek, megújul. De mindig bíztam abban is az út megépülése kapcsán, hogy a buszmegálló tábláján már régen nem a Tükrös puszta név szerepel, hanem a Tiborcz tanya.  Mondjunk tehát pohárköszöntőt. 
Azért azt megjegyezném, az elmúlt harminc évből 16 évet a mostani kormányzat volt döntési helyzetben, vajon az ő idejében (illetve a másikak idejében) mi akadályozta a felújítást? Vannak malmok, melyek lassan őrölnek. De eljutottunk idáig. 

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása