Munkásság és felebaráti szeretet elsőrendűségéről beszélt a bicskei jegyző, amitől nem tántoríthatja el senki és semmi. 

Blauhorn Jenő 1895-ben mondotta ezt, jegyzői tevékenysége megkezdésekor.
Blauhorn Jenő a Bicskén élő Prockl Jenő (született Bicskén, 1943-ban) dédapja volt, lányainak pedig ükapja stb. Azelőtt Pázmándon vezette a közigazgatást. Pázmándon ismerte meg élete párját, akinek leánykori neve Cseh Amália volt. Lányuk, Blauhorn Irén Bicskén ment feleségül Prockl Gyula iskolaigazgatóhoz. Ők ketten voltak Prockl Jenő nagyszülei, a Prockl lányok dédszülei. 
Simon András tengerész, az egykori bicskei mozi mellett működő kiváló könyvesbolt tulajdonosa és Prockl Jenő azért állnak rokonságban egymással, mert Simon András édesanyja szintén Cseh lány volt. Ez a szál úgy alakulhatott ki, hogy Cseh Amáliának fiútestvére is volt, akinek szintén születtek fiú utódai. Egyikük lánya lett András édesanyja.   
Ehhez a Cseh családhoz tartozott Cseh Elek is, aki a feljegyzések szerint 1919-ig Csabdin volt jegyző. A Székesfehérvár és Vidéke című lap egyik 1895-ben megjelent számában olvashatunk erről. 

 

szekesfehervaresvideke_1895-1-1592019796_pages176-176-page-001_1.jpg

 

szekesfehervaresvideke_1895-1-1592019796_pages176-176-page-001.jpg

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása