A Rátz Tanár Úr életműdíj egyik 2020-as elismertje a Bicskén élő Sebő Péter tanár úr volt, aki az ELTE Apáczai Csere János Gyakorlóimnáziumban tanít. Az ELTE  honlapján részletes híradás és videó is szerepel Sebő Péter respektusáról. 

sebo-peter-thumb.jpg

 

A Wikipédia alapján ismertetjük, hogy a Rátz Tanár Úr életműdíjat az Ericsson Magyarország, a Graphisoft és a Richter Gedeon Nyrt. 2001-ben alapította magyarországi tanárok munkájának elismerésére. A díj Rátz László (1863–1930) nevét őrzi, aki a Budapesti Evangélikus Gimnázium (más néven Fasori Gimnázium) matematikatanára volt. A díjat gondozó alapítvány (Alapítvány a Magyar Természettudományos Oktatásért) évente két-két matematika-, fizika-, kémia- és biológiatanárnak ítéli oda. (Biológiából csak 2005 óta adnak díjat.)

A díjazottak csak olyan általános iskolai, illetve középiskolai tanárok lehetnek, akik a magyarországi közoktatás területén – nem szervezői munkakörben – dolgoznak vagy dolgoztak. A biológiát, matematikát, fizikát vagy kémiát tanító (vagy egykor tanító), az 5–12. évfolyamokon kimagasló oktató-nevelő tevékenységet végző (vagy végzett) tanárokat szakmai és társadalmi szervezetek, az ajánlott tanár tevékenységét jól ismerő kollektívák, kivételes esetekben magánszemélyek terjeszthetik fel a díjra,

Gratulálunk!

A díj odaítélésében ajánlóként közreműködő szervezetek, intézmények:

a Bolyai János Matematikai Társulat díjbizottsága (matematika),
az Eötvös Loránd Fizikai Társulat díjbizottsága (fizika),
a Magyar Kémikusok Egyesülete (kémia),
az MTA Biológiai Tudományok Osztálya (biológia).

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása