Deák Kristóf a Mindenki című rövidfillmmel nyert Oscar-t az élőszereplős rövidfilm  kategóriában 2017-ben. Deák Kristóf Foglyok című drámáját szintén ajánlom.  Az unoka címűt nemrégiben mutatták be.  A bicskei Jakab Bence ebben a nagyszerű moziban volt videós gyakornok a stáblista szerint. 

338330_1635331463_5556.jpg  

 Mindenkit mindenki nézze meg. Aki már látta, megint megteheti. A Mindenki-t Szamosi Zsófia miatt külön szerettem. Őt Pintér Béla Társulatának nagyszerű darabjaiban láttam színpadokon. 

Ami Az unoka című sokkal több mint krimiben megindító, hogy idősek és  fiatalok szövetségéről, szolidaritásáról szól.  Ugyanis egy idősek számára ismeretlenebb világban csalók élnek vissza adataikkal, fáradtságukkal, hiszékenységükkel. 

Azonban egy ekkora boldog befejezés - ha nem is teljesen kizárt -, de kevésbé életszerű egy ehhez hasonló kemény történetben. Mégis jobb volt ma így kijönnöm a moziból, mint az orromat lógatva... 

Jordán Tamás alakítását senki nem fogja elfelejteni.  Pogány Judit, akit nemrégiben nevezett Mácsai Pál őstehetségnek egy rádióinterjúban, a bűnöző mit sem sejtő nagyanyját alakítja. Íme a színlap. 

Talán egy bicskei bemutatója lesz az idősekről és fiatalokról szóló filmnek például a Fiatalok Házában, ami valaha Mozi volt. Ahogy Deák Kristóf minden eddigi filmjének ott lenne a helye.  

  

     

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása