Bicske alsó vasúti megállóhely felújítása során "Vasútállomás" tábla került ki az indóház homlokzatára. Ez jó hír, hiszen "előléptették". Valóban ez történt?

Ma már nem csak megállóhely, hanem állomás? Ha igen, mi áll a kiváló döntés hátterében? A másik kérdés, hogy sokan hiányolják a mosdók, a fűtött váróterem kialakítását valamint a vasűti épület felűjítását is elvárták volna.A Bicskei Szó ezekkel a kérdésekkel fordult a Magyar Államvasutak Zrt. Kommunikációs Igazgatóságához. A válasz gyorsan megérkezett. 

 "A MÁV Sajtó közleménye szerint az állomások és megállóhelyeknél kihelyezett „vasútállomás” felirat nem a szolgálati hely kategóriáját hivatott megjeleníteni, hanem azt jelzi az utasok számára, hogy ott érik el a vasúti szolgáltatásokat."

"Bicske alsó megállóhelyen a vasúttársaság karbantartási munkálatokat végzett és végez még jelenleg is. Megújult a peronok burkolata, a peronok kisebb mértékben szélesebbé váltak, ezzel is javítva a közlekedést. A peronra hamarosan új peronbútorokat is kihelyeznek. Három új típusú utasbeállót is telepítettek, ezekbe a MÁV-START két új jegykiadó automatát is telepít majd. A biciklivel érkező utasoknak is kényelmesebbé vált a megközelítés, mert a megállóhely mellett, kamerarendszerrel biztosított 20 kerékpártárolót is létesítettek. A világítás kiépítése és a térkövezés javítása még folyamatban van. Az elvégzett munkálatoknak köszönhetően már sokkal kulturáltabb, utasbarátibb környezet fogadja az utasokat.

Az épület felújítása egy következő ütemben történhet meg, ennek vizsgálata folyamatban van, a MÁV szeretne ebben az Önkormányzattal együttműködni. Továbbá a megállóhelyen a Budapesti Fejlesztési Központ megbízásából folyamatban van a P+R, B+R parkoló tervezése." - zárul  a MÁV Zrt. Kommunikációs Igazgatóság válasza. 

 

 

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása