Ezeken a képeken Valter Attila is látható a Giro d'Italia mezőnyében, a harmadik képen jól kivehető 118-as mezszám(részlet) a kék-fehér-piros mezén. Sisakja szintén fehér-piros-kék.

A 24 éves Valter Attilla országúti versenyzőről és hegyimenőről itt olvashatunk bővebben.

Számomra akkor tűnt fel igazán, amikor azt a tudósítást láttuk élőben, amint a Kékes befutón hajt. 

(Egyéni magyar győzelem akkor volt rám ehhez hasonló hatással, amikor Risztov Évát 2012-ben, a londoni nyári olimpiai játékok közvítetítésén láthattam 10 km-es nyílt vízi úszásban aranyérmet szerezni.) 

Valter Attila "A 2021-es Giro d’Italián negyedik szakaszán a hatodik helyen végzett, és átvette a vezetést a 25 év alattiaknak kiírt versenyben, ezzel pedig jogosult lett rá, hogy felvegye a vonatkozó ranglista élén állót illető fehér trikót. Korábban sohasem fordult elő, hogy magyar kerékpáros a három nagy háromhetes körverseny (Tour de France, Giro d’Italia, Vuelta) valamelyikén kiérdemelte volna valamelyik megkülönböztető trikót. A hatodik szakaszt követően Valter átvette a vezetést összetettben (rózsaszínű trikó, "Maglia rosa"), ezzel az első magyar lett a kerékpársportban, aki a három nagy háromhetes körverseny valamelyikén az összetett ranglista élén állt. Az összetett versenyben három, a fiatalok versenyében öt szakaszon át vezetett. A verseny végén az összetett versenyben 14.-ként, a 25 éven aluliak értékelésében hatodikként rangsorolták."

ul1.jpg

 Hátsó kereke a zebracsíkon

ul2.jpg

 A mezőnyrészlet legmagasabbra emelt sisakjában. 

ul_3.jpg

 118

 

 

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása