November 11-én Bicskéről a görögországi Marathón községbe utaznak Agyagási Ákos, Buzár Dávid, Szentjobbi István, Vakán Gyula és Városi Donát.

images_3.jpg

 

Minden maratoni futás eredőjéhez térnek vissza a bicskei sportolók, az Athén és a perzsák közötti háborúban nagy szerepet játszó marathóni síkra, ahonnan a legendákban szereplő, a Hérodotosz által leírt hősi hírnök is szerepelt. Aki Athénig futott teljes fegyverzetben, ott pedig összerogyott és azt mondta: "Győztünk!" Majd meghalt. A történészek szerint ez valószínűleg azért puszta legenda, mert a sereg a tengerhez vonult, hogy megakadályozzák az ellenség partraszállását.
Vakán Gyula, aki kiváló úszásoktató, (aki nagyobb tavak és tengeri öblök életvitelszerű átúszója nem egyszer tantíványai kíséretében), élete első maratoni távjára készül. Biztosak vagyunk abban, hogy célját éri és szorítunk érte.
Buzár Dávid Bécsben kétszer és Budapesten is kétszer futott maratoni távokat és örömmel csatlakozott a csapathoz, Városi Donátról pedig néhány hónapja közültük, hogy Szabó Florentinával egy budapesti félmaratont futottak le. Donát azóta egy teljes maratont is teljesített.
Szenjobbi István a BTC emlékezetes csapatának kapitánya volt, támadó középpályás, irányító. Szabadrúgásaira különösen szívesen emlékszik, akik láthatta őt a pályán Agyagási Ákossal együtt, aki ugyanebben a csapatban a BTC baloldali középpályásaként lépett pályára.  
November 11-én pénteken érkezik a bicskei csapat Marathónba. Vasárnap állnak rajthoz, majd onnan Athénba futnak.
- Gyulával kezdtünk beszélgetni erről még tavasszal, de az is lehet, hogy egy éve - mondja Ákos -, Gyulának tetszett a gondolat, ez lesz az első maratonja, ami különösen jól jön ki, hiszen ott kezd, ahol a legenda is kezdődött  - mondja mosolyogva Agyagási Ákos tanár úr, aki  New York Cityben, Chicago-ban, Bostonban, Berlinben, Bécsben futotta már végig a több mint 42 kilométert. Budapesten 7 (!) alkalommal teljesítette, míg mint triatlonista négyszer futott ekkorát Nagyatádon és környékén. November 14-én hétfőn jönnek haza. Nagyon jó futást kívánunk a legjobb időt, jó utat, két jó landolást! Erőt, egészséget marathóni hírnökeink, hozzatok nagyon jó híreket. Például ezt: "Győztünk!"

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása