Káli tanár úr a Jászságból származott. Nem kevés tisztelőjének egyike vagyok. Egy gazdálkodásból élő családban nevelkedett. Fiatalon elhunyt testvére - Káli László - római katolikus plébánosként szolgált Tatabányán, az Alsógallán a 6-os telepen működő bányalelkészségen. 
Ebből a "képregényből" legjobban az első oklevél ragadott meg. 1949-ben, 17 évesen kapta egy tanulmányi versenyen Jászapátiban. Kézműves, házi készítésű oklevél - amikor közvetlenül a II. vh. nyomorúságos évei után nem futja holmi reprezentációra. Megoldják. 
A második kép egy kolléga levele, aki egyetemi tanársegédnek hívja meg Káli Ferenc (1932-2021) középiskolai tanárt, aki akkor 30 éves. De ő marad Bicskén a hajdani gimnáziumban.
A harmadik képen egy 49 éves korában megkapott levele, melyben az ELTE Természettudományi Kar a doktorrá avatásra rendeli.
AZ AVATÁSON FEHÉR KESZTYŰ VISELÉSE KÖTELEZŐ

49.jpg

62.jpg

81.jpg

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása