Helló, a lefelezett völgy legendája valósággá vált..." - kezdte olvasónk Előhegyről írt sorait még karácsony előtt. Fotóit is mellékelte. 

413978882_765596315382080_7005444358369073581_n.jpg

"A kerékpárúti töltés miatt a patak csak az Előhegy felé tud kiönteni. Erre jártam és tényleg sok értelme volt a vízügyön keresztül átverni ezt az ötletet. Igazán szakmai ez is mint a többi döntés, ahol egyetlen szempont számít, az sem szakmai.  Minél drágább legyen a projekt, mert akkor többet el lehet lopni..."

Ezzel az indulatkezelési problémákat hordozó  véleményre az érintettek azt mondanák: “Pfúj, demagógia”. Még abban az esetben is, ha történetesen hordozhat igazságot. Mert ez a lehetőség sajnos egyáltalán nem zárható ki. 

A karácsony utáni napokban megnéztük az áradást. Már húzódott vissza a patak medrébe a víz. Ma, január 3-án is arra tekertünk és úgy tűnik, lehet olyan pont, ahonnan csak párolgással/szikkadással fog eltávozni a víz. Időszaki vízfolyás helyett időszaki víztározók. Miközben a vízmércén  nem is tűnik magasnak a vízmennyiség jelenléte. Sem december végén nem volt magas, sem ma. Ennyit arról, hogy a vizet a  jól karbantartott, megfelelően kormányzott medernek el kellene tudni vezetnie.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása