A Budapest felől Győr irányába tartó, román rendszámú Iveco nyerges vontató Herceghalom magasságában, az Agip benzinkútnál, a 28-as kilométernél – ahol karbantartási munkálatok miatt útszűkület volt, és a forgalom összetorlódott - utolérte az előtte haladó, szlovák rendszámú MAN buszt, és a bal hátuljának ütközött.

A belső sávból még egy román rendszámú Audi személyautó is a járműveknek koccant. Az Iveco mögött érkező, német rendszámú Mercedes személygépkocsi belehajtott a kamion hátuljába és a vontatmány alá szorult. Az autót vezető nőt és utasát – egy középkorú férfit – a tűzoltók szabadították ki a roncsok közül. Mindketten súlyosan sérültek, a férfit mentőhelikopter szállította kórházba. A Mercedes mögött érkező három személygépkocsit - egy román rendszámú Dacia Supernovát, egy Toyota Yarist és egy szlovák rendszámú Skoda Feliciát – a mögöttük érkező, szerb rendszámú Mercedes nyerges vontató tolt egymásba, s végül a Mercedes kamion is az Iveconak ütközött.

A Skoda a szalagkorlátnál állt meg. A Dacia kigyulladt, de a tüzet még a tűzoltók kiérkezése előtt sikerült eloltani. A Skodából egy középkorú pozsonyi nőt a tűzoltók szabadítottak ki a roncsok közül, őt a mentők gerincsérüléssel szállították kórházba. A Mercedes nyerges vontató sofőrje súlyosan sérült. A Toyota sofőrje és a Daciában ülő három ember közül ketten könnyebben sérültek.

A balesetről készült fotók megtalálhatók a Lánglovagok portálon

Forrás: Klubrádió / Lánglovagok

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása