A bicskei tévé kuratóriuma nyár végén írt ki pályázatot a főszerkesztő személyére, amelyre négyen adták be pályázatukat köztük az eddigi főszerkesztő, Dancsi Gyula is, aki tiszteletdíj nélkül végezte feladatát. Nemrég azonban mást választottak, így egy időre az adás is megszűnt...

Dancsin kívül egy százhalombattai személy jelentkezett, aki az érdi tévénél volt főszerkesztő, dolgozott kerekedelmi rádióknál is, valamint egy dunatévés, aki a Gazda Kör című műsor rendezője volt a többi közt. A kuratórium azonban úgy döntött, hogy egy budapesti férfit, Varsányi Endrét nevezi ki, aki egyebek mellett informatikusi, szoftverüzemeltetői végzettséggel rendelkezik.

- A pályázat elbírálásakor bejelentettem, hogyha más lesz a főszerkesztő, nem csinálom tovább - nyilatkozta lapunknak Dancsi Gyula, mondván: "Amelyik szemétdombon az ember kakas volt, ott tyúknak ne maradjon..." Ezután a stáb is kijelentette, hogyha nem ő lesz a főszerkesztő, akkor ők is befejezték, jelen pillanatban tehát se tévé, se szerkesztőség nincs. Ezért sem láthatják a bicskeiek az adást. Feltételezhetően felállítanak egy új csapatot, amelyben az új főszerkesztő már tiszteletdíjat is kap havi 150 ezer forintot.

- A pályázatomban egyébként leírtam, hogy nem tartok igényt 2007-ben tiszteletdíjra, ismerve a tévé anyagi helyzetét, csak 20-30 ezer forintos keretjellegű költségtérítésre. A megmaradt pénzből pedig fizessük a stáb tiszteletdíját - tette hozzá a volt főszerkesztő. Ám a kuratórium többsége úgy döntött, mást választ. Mohainé Fejes Ágnes, a kuratórium elnöke a Fejér Megyei Hírlapnak elmondta: a Varsányi Endre pályázatában megjelölt pozitív jövőkép volt a döntő, ami miatt őt választották. Mohainé azt mondta, a szerkesztőség már régóta úgy érezte, hogy a tévé egy helyben toporog, ezért kellett változtatni. A kuratórium elnöke hozzátette: a másik két pályázó túl nagy volumenű volt a bicskei tévéhez, akiknek nem tudták volna biztosítani azt a minőséget, személyzetet és költségvetést, amelyhez hozzászoktak. Az ígéret szerint csütörtökön a hangyás képernyő megszűnt, újraindult az adás, először képújsággal, de ha megkezdi munkáját az új főszerkesztő, új műsorokkal jelentkeznek.

Forrás: fmh.hu

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása