– Az effajta nyitás egy folyamat része, a gyermekotthon mindig valami újat szeretne adni a városnak. Ezúttal három iskolát, a Szent László Általános Iskolát, a Csokonai Vitéz Mihály Általános Iskolát és a Vajda János Gim­náziumot, Postaforgalmi Szakközépiskolát és Szakiskolát kerestük meg az ötlettel, és örömmel jelenthetem: mindegyik intézmény vezetője nyitott volt rá – mondta Vásárhelyi János, a Kossuth Zsuzsa igazgatója. Hangsúlyozta: az volt a céljuk, hogy a gyerekeknek értelmes szabadidő-eltöltési lehetőséget kínáljanak a számítógépezés, a televíziózás vagy az ágyban fekvés helyett. Délelőttönként 8 és 12 óra között várják majd a diákokat, akiket az iskolájuk pedagógusai kísérnek majd el. Egy-egy alkalommal 50-100 nebulót tudnak fogadni, úgyhogy forrni fog a medence vize, ez szinte biztos.

– Nemcsak az oktatási intézményeknek segítünk a medencével, hanem a Petőfi ­­Művelődési Központnak és a könyvtárnak is. Nyári tábo­raik programjába beillesztették a fürdést, így változatosabbá téve az egyhetes turnusokat – tette hozzá Vásárhelyi János.

Hétfő óta a Családsegítő Központ is a Batthyány-kastély vendégszeretetét élvezi: értelmi fogyatékos és mozgáskorlátozott gyerekek táboroznak egy hétig. Ők a park szolgáltatásai mellett igénybe veszik a tornacsarnokot is.

Forrás: Helyi Téma 

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása