Bicske a bűnügyi toplistán

2008.09.22. 21:09

Bicskét csak Záhony és Baktalórántháza előzte meg tavaly. A táblázat szerint a 11 641 lakosú Bicskén ezer lakosra 96 közvádas bűncselekmény jutott 2007-ben, ez összesen 1115 közvádas bűncselekmény elkövetése.
2006-ban Bicske nem jó, de a tavalyinál jobb helyet foglalt el a listán, mert 2006-ban a 37. helyen állt, amelyen most éppen a Somogy megyei Nagyatád található 584 elkövetett, közvádas bűncselekménnyel.
"A 11 ezer lakosú Bicske bűnügyi fertőzöttségének hátterében" - írja a HVG - "elsősorban egy iskolai pénzlopás áll, aminek összesen 556 sértettje volt (az ügyet a büntetőjogi előírások alapján ugyanennyi bűncselekményként kellett elkönyvelni)."
"A városban 2007-ben regisztrált 111 betörés - tájékoztatta a HVG-t Bölcskey Károly alpolgármester - három bűnözői csoport múlt évi lebukására vezethető vissza. A Fejér megyei tavalyi bűnügyi krónikájában pénzhamisításként elkönyvelt 18 bűnesetről pedig az derült ki, hogy egy hazai kereskedelmi lánc bicskei központjában ennyi fénymásolt papírpénzt szűrtek ki 2007-ben a dolgozók."
Magyarországon 2007-ben a legtöbb gépjárművet a Budakeszin, Gárdonyban és Velencén lopták el! Betörésben Siófok volt a listaveztő. Mándok a lista pozitív vezetője, mert a 4500 lakosú városban tavaly 27 közvádas bűncselekményt követtek el.
Árnyak, árnyalatok - Városok bűnügyi toplistája II. című cikk a hetilap 2008. szeptember 20-i számában olvasható - Babus Endre tollából.

Izing

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása