Bombát találtak a gimisek

2009.03.31. 22:19

A gimisek szemetet szedtek az árokból és az útmenti "susnyásból" az Összefogás Bicskéért szemétszedő akciójában segédkezve. Munka közben találták a robbanó szerkezet maradványait a sztráda hídja után, a Hegyi-kastélynál. Ezen a területen az egykori hatalmas harcok miatt rengeteg visszamaradt háborús robbanó eszköz található, szerencsére többségükben hatástalanok. Szombaton a félig földbevájódott már hatástalannak látszó tárgyat a felnőtt kísérők kiszedték az árokból, a kezükben tartva a mányi út mellől kissé beljebb vitték. Mindezt diákok csoportja mellett. A mindannyiuk életét veszélyeztető lépésekből szerencsére mindannyian élve jöttek ki. Bombához a törvény szerint kizárólag kiképzett és felszerelt tűzszerész nyúlhatna. Ha üresnek látják a szerkezetet, ha éppen hatástalannak vélik a rátalálók, a rendőrséget akkor is azonnal értesíteni kell, akik riasztják a tűzszerészeket. Olvasónk szerint inkább így taníthatták volna a Vajdás fiatalokat arra, mit kell akkor tenniük, ha bombára lelnek. Ha rendőröket hívtak volna, akkor ők a helyszínre érve biztosítják a helyszínt és bevárják a szakembereket, akik elvégzik a szükséges lépéseket. A felnőtt kísérők a lelet kirángatása és átcipelése után rendőröket hívtak, akik értesítették a tűzszerészeket. Ám itt a sorrenddel volt baj az olvasó szerint, "mert nem lett volna szabad bombát hurcolászni a gyerekek között". (A fölfedezés pillanatában rendőrt, tűzszerészt kellett volna hívni.) Az a tény, hogy a rendőrök jónak láttak tűzszerészt hívni az átcipelt háborús maradványhoz, igazolni látszik a cipekedés valóban veszélyes voltát.

"Istennek hála épségben hazaért mindenki a háborús szemétszedésből, de arra a szervezőnek fel kellene hívnia minden önkéntes, nagyszerű és szép munkát végző bicskei szemétszedő figyelmét, hogy akár háborúból visszamardt veszélyes szemetet is találhatnak avagy más veszélyes hulladékot és ilyen esetben törvény szerint kell eljárni a saját érdekükben" - zárta levelét olvasónk hozzátáve: "Nem értem. Itt már mindent lehet?"

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása