Dancsi Gyula távozása és Varsányi Endre lemondása után újra főszerkesztőt kell keresnie a bicskei televízió kuratóriumának. Hosszú hónapok pályáztatása után sem sikerült ugyanis vezetőt találni a tévé élére, ezért Jóna Dávidot, a csapat egyik tagját, főiskolai médiaoktatót, írót, újságírót, a tévé kuratóriumi tagját kérték fel, hogy ideiglenesen lássa el a feladatot. Nemrég azonban bejelentette: június végén lejáró megbízatását nem kívánja meghosszabbíttatni. Erről kérdeztük.

- Arra kért fel a kuratórium, hogy az átmeneti időszakban lássam el a főszerkesztői teendőket. Ez június végén lejár. Ez alatt az idő alatt a televízióban minőségi változások történtek: a testületi ülést például három kamerával rögzítjük, élőben mixeljük. De sok más is fejlődésnek indult, ilyen a képújság vagy a honlapunk megújulása is. Ám mindehhez pénzre van szükség. A televízió tervezett éves 8 milliós költségvetése idén 4 és fél millió forintra csökkent, ezzel pedig képtelenség biztosítani azt a fejlődést, amelyet elkezdtünk. Persze ha szükség lesz rám, szívesen dolgozom továbbra is a stábbal, de nem főszerkesztőként - mondta, de elárulta azt is: - Nagy volt az ellenszél eddig is, maximum élni hagyták a tévét. Számomra ez inkább misszió volt.

A főszerkesztő havi 50 ezer forint költségtérítést kap, de ez az összeg nem sokra elég. Ennyi pénzért nem csoda, hogy az előző pályázatra sem érkezett értékelhető beadvány, s még az is megeshet, hogy az új támogatási összeget figyelembe véve még ennél is kevesebbre számíthat a következő főszerkesztő.

Mohainé Fejes Ágnes, a kuratórium elnöke azt mondta: a stratégiát csak ezután beszélik meg, s döntik el, hogyan tovább. Az elnök azért reménykedik, hogy nem marad ennyi az önkormányzati támogatás: - A testület ígérete szerint ha pluszbevételek érkeznek a büdzsébe, akkor megkapjuk a városi médiára szánt 12 milliót, amelyből hatmillió forintot a hírlevélre, s hatot a tévére költhetnénk. A kuratórium optimista, meg fogjuk oldani a helyzetet. A főszerkesztői helyre pedig vagy kiírjuk a pályázatot vagy mellékállásban megbízunk valakit.

A legutóbbi testületi ülésen Tessely Zoltán polgármester elárulta: a mozi épületének eladásáról tárgyalásokat folytatnak. Az épületben jelenleg a helyi tévé kap helyet, ha azt el kell hagyniuk, még roszszabb lesz a helyzet. Erre a hírre Jóna Dávid így reagált: ha ez megtörténik, végképp ellehetetlenül a bicskei tévé.

A bicskei televízió kuratóriuma, s a korábbi főszerkesztő, Dancsi Gyula közt jelenleg is a bíróság próbál igazságot tenni. Ahogy azt korábban megírtuk, Dancsi Gyula elhagyta a főszerkesztői posztot, s nem hagyta ott a korábban készített műsorok archívumát. A kuratórium most ezt kéri tőle számon, mégpedig bírósági úton. Az eltűnt anyagért egymillió forint bánatpénzt kértek, amelyet Dancsi nem hajlandó kifizetni. A volt főszerkesztő azt mondta lapunknak: ellenvéleménnyel élt a bíróságon, most ezt mérlegelik. Mohainé Fejes Ágnes kuratóriumi elnök, aki vélhetően rájött, hogy egymilliót úgysem kaphatnak, így fogalmazott: szerinte még megvannak az archív felvételek, ezért azt reméli, hogy valamilyen módon még visszakapják azokat.

Forrás: fmh.hu

A márciusban elfogadott költségvetés 6 millió forint támogatást tartalmaz, amelyből azonban 1,2 millió forint már a költségvetés elfogadása előtt elfogyott a Bicskei Élet című újságra. Így az idei évben az elfogadott költségvetés szerint összesen 4,8 millió forint jut a helyi médiára. Ez az összeg azonban nem csak a tévé támogatására lett megszavazva, hanem a helyi újság 2009. évi költségeit is ebből kell fedezni. Mint ahogy azt korábban már megírta a bktv.extra.hu, elfogadott a testület egy médiakoncepciót, melyre 12 millió forintot szánnának, azonban ez az elképzelés csak akkor valósulhat meg, ha a város anyagi forrásai ezt lehetővé teszik. - bktvweb – D. Gy

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása