A tűzoltók, elméleti tudásukat összemérve először egy 45 kérdéses tesztlapot töltöttek ki a dunaújvárosi tűzoltólaktanyában. A tesztírás után valamennyien a Duna partjára vonultak, ahol egy rutinpályán a gépjárművezetők versenye következett. Legvégül egy csapatfeladatot kellett végrehajtani, ahol a különféle tűzoltói beavatkozások minden fontos elemét gyakorolhatták. Volt favágás, feszítővágó használata, légzőkészülék használata, akadályok leküzdése, tömlővezeték szerelése és oltósugárral való feladatvégzés és táplálás szerelése.

A bicskei csapat kiválóan szerepelt az önkéntes és létesítményi tűzoltóságok kategóriájában. Csapatversenyben magasan az első helyen végeztek a hat induló közül. A legjobb beosztott Szabácsik Tibor lett, a második legjobb Jakab Sándor. Czirkelbach Viktor a második legjobb gépjárművezető lett, még Győrik Szabolcs a második legjobb irányító.

Az elmúlt gyakorlattól eltérően 2009-ben az OKF nem rendezi meg sem az országrészi vetélkedőt, sem az országos döntőt, melyen megyénket Bicske képviselte volna.

Győrik Szabolcs
Bicskei Önkéntes Tűzoltóság

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása