A kiérkező egység a felderítés során egy fő sérültet talált a nádasban és a rajparancsnok azonnal mentőt kért a helyszínre. A sérült egy idős férfi volt, aki el akarta oltani a tüzet, amit ő maga okozott.

A tanúk elmondása alapján az úr az érintett ingatlanon található épületben lakó idős hölgy kérésére gyújtotta meg az udvaron lekaszált és elszáradt szénát, de mellette nem tartott készenlétben oltóvizet és kéziszerszámot. A tűz a félig elszáradt aljnövényzeten keresztül a szomszédos nádasra átterjedt, amit - a tűzoltóság értesítése helyett - önmaga próbált eloltani a férfi. Oltás közben a lába az iszapba ragadt és a nádastűz következtében - a mentők megállapítása szerint - másodfokú égési sérülést szenvedett, mely testfelületének 20 %-át érintette. A még eszméleténél lévő férfit a tűzoltók mentették ki a mocsaras, lápos területről és a mentők súlyos sérüléssel kórházba szállították. Az oltást nehezítette, hogy a környéken nem volt működőképes tűzcsap, ami a vízművek felelősségét veti fel.

Felhívás

A Bicske Városi Hivatásos Önkormányzati Tűzoltóság ismételten felhívja a figyelmet a szabadban való égetés tűzvédelmi szabályainak betartására és betartatására, a fentihez hasonló esetek elkerülése érdekében. Továbbá kérjük, vegyék figyelembe, hogy a hosszú ideje tartó csapadékmentes időjárás következtében a növényzet elszáradt. Ezért a tüzek gyorsabban elterjednek. Mindannyiunk érdekében kérjük, a tűzgyújtási tilalmat tartsák be az erdőterületeken és azok 200 m-es körzetén belül.

Győrik Szabolcs, Bicskei Tűzoltóság

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása