Több polgármester és civil szervezet is csatlakozott a kezdeményezéshez.

A zarándokok négy égtáj felől gyalogosan közelítik meg Budapestet, és az 56-osok térén egyesülnek. A zarándoklatok június 10-én Pálházáról, 11-én Komlóskáról, 12-én Ópusztaszerről, 13-án Pannonhalmáról, 15-én Somoskőújfaluból indulnak. Június 20-án délután a fővárosában, nagygyűlésen bocsátják vitára javaslataikat és követeléseiket, amely lelki, társadalmi és politikai célokat egyaránt szolgál – áll a Nemzeti zarándoklat közleményében.

– A közöny és a beletörődés ellen mozgósítunk, sorsunkért viselt személyes felelősségünkre emlékeztetünk. Végzetes megosztottságunkkal szeretnénk szembenézni. Nem rögtönzött intézkedéseket várunk, nem választási ígéreteket, hanem cselekvési programot. Azt kívánjuk, hogy ennek kiindulópontja az a nyilatkozat legyen, amely a közvagyon kiárusítását leállítaná, az államháztartást rendbe tenné, a hazai gazdaságot helyreállítaná, a nemzeti érdekeket képviselne az unióban, a politika becsületét visszaállítaná. Bárki kormányozza az országot a jövőben, ezektől a pontoktól ne térhessen el – hangsúlyozta Ács Sándorné, az Élőlánc Magyarországért elnökségi tagja, a nyugati zarándoklat szervezője.

Nyugatról június 13-án Pannonhalmáról indul a menet, majd Bábolna, Tata, Tatabánya, Szár, Óbarok, Bicske, Etyek, Sóskút, Tárnok, Érd érintésével jutnak el Budapestre, az 56-osok terére. Útközben több helyszínen is neves szakemberek tartanak előadásokat. Bábolnán a magyar mezőgazdaság tönkretételéről, az állam vagyonának sorsáról tartanak fórumot, Tatán a nemzetet megosztó előítéletekről beszélgetnek. Tatabányán megünnepelik Nagy Imre és mártírtársai újratemetésének 20. évfordulóját, majd Ökológiai rendszerváltozást! címen rendeznek fórumot. Június 17-én 17 órakor Bicskén, a művelődési házban „Város és vidék közös sorson osztozik” címmel lesz rendezvény, amelyen az önkormányzatiság és a vidékfejlesztés lesz a fő téma. Az előadók között Ángyán József országgyűlési képviselő és Ivánkovics Ottó, Nagycenk polgármestere is szerepel.

Forrás: Helyi Téma

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása