A mai délelőttel ezennel véget ért a várva várt Gimifesztivál. A rengeteg szervezés, munka, utánajárás, telefonálgatás, szaladgálás eredményeképpen egy jó hangulatú, vidám, hömpölygő fesztivál jött létre pénteken és szombaton.

Péntek 6 órakor izgatottan gyülekezett a tömeg a Katolikus templom előtt, kíváncsian várták az Echo Kamarakórus és St. Martin koncertjét. A tervekkel ellentétben a szaxofonművész kezdte a koncertet. A templom hangzását az aggteleki Baradla-barlangéhoz hasonlította, hasonló hangulatot próbált előidézni, szerintem, sikerrel. A templom tele volt nézőkkel, a csodálatos zene pedig mindenkinek a lelkét megérintette. A művész úr rendkívül jó humorával megteremtette már az alaphangulatot, majd a zenéjével végleg elvarázsolt mindenkit. Játéka után az alcsútdobozi Echo kórus gyönyörű reneszánsz és klasszikus szerzeményeket adott elő páratlan összhangzással, zenész kisegítőkkel együtt.

Este a gimnázium udvarán zajlottak a jobbnál jobb koncertek késő éjszakáig. A hűvös idő ellenére nem kevés ember volt jelen, és tombolt a színpad előtt.

Szombaton a zenés felvonulással kezdődött a fesztivál, egy csapat Vajdás diák menetdalokat énekelt, a programot pedig hangosbemondón hirdették. A gimnázium udvarán kicsik és nagyok gyűltek össze, hogy megnézzék a fellépő vendégeket: óvodásokat, általános iskolásokat, tánccsoportokat, zenekarokat, együtteseket. A kollégium zöld kertjében rendészeti sátor és kézműves foglalkozások várták a gyerekeket, fiatalokat. Az iskola előtt egy hatalmas boríték készült a délelőtt folyamán. A diákok, tanárok, és lelkes segítőik rekordkísérletet hajtottak végre: megpróbálták elkészíteni a világ legnagyobb borítékját, amibe Vajda János és más költők verseit csomagolták, kézzel írva, majd a borítékot postázták Bor Sándor úrnak, a Magyar Posta Zrt. központi területi igazgatójának. A boríték készítését Barabás Éva riporter irányította, fényképészek, az RTL Klub és az MTV rögzítette kamerára. A rekordkísérlet sikeresnek bizonyult, a boríték mérete valamivel nagyobb lett 35 m2-nél. A boríték jelenleg a gimnázium homlokzatán látható.

4 órától a Nagy Károly Városi Könyvtárban Besenczi Árpád adta elő Petőfi Sándor: A helység kalapácsa című művét. A közönség vidám nevetéssel és hatalmas tapssal jutalmazta a szenzációs, egyszemélyes előadást.
Este a helyszín átköltözött a Csokonai Vitéz Mihály Ált. Isk. Prohászka úti épületéhez, ahol a gospel, a reggae és a kemény rock műfaj is képviseltette magát. A buli fél 2-ig tartott, a hangulat fenomenális volt, a közönség tombolt egész éjszaka.

A rendezvény sikere nagyban függött a segítőktől, akik ingyen vállalták a különböző feladatokat, a támogatóktól, szponzoroktól, a médiától és nem utolsó sorban a szervezőktől  (a teljesség igénye nélkül). Munkájukért ezúton mondunk köszönetet a Vajdás diákok és dolgozók nevében! Ez a megmozdulás szó nélkül nem maradhat, az iskolánknak fenn kell maradnia, hiszen az összefogás megmutatkozott, mi megtettük, amit megkövetelt az ügyünk!

Forrás: vajdakor.hu

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása