Egynapos sebészet is lesz

2009.06.18. 09:03

- A jó önkormányzati működés három legfontosabb tényezője, hogy figyeljünk gyermekeinkre, óvjuk az embereket, biztonságot nyújtsunk nekik, illetve védjük a lakosság környezetét, életfeltételeit. Mindhárom esetében komoly előrelépés történt - mondta Tessely Zoltán polgármester. Emlékeztetett a József Attila Általános Iskola múlt nyári megmentésére, és nem feledkezett el a Vajda János Gimnáziumról sem, amelynek a város olyan külső partner bevonásával tudott segíteni, aki jelentős összeggel támogatja az iskolát. Szóba került az Árpád utcai óvoda bővítése és a könyvtár támogatása is, ami szintén ennek a vállalkozónak köszönhető. Az integrált biztonsági kamerahálózat kiépítésének előkészítése is folyik a rendőrség bevonásával. A környezetvédelem terén a szelektíven gyűjtött hulladék háztól való elszállítását és a nemrég lezárult környezetvédelmi akciót említette.

- Megítélésem szerint az aláírt szerződéssel mindhárom kiemelt cél eléréséhez újabb lépést tettünk. Az Egészségügyi Központ beruházása ugyanis egyszerre szól gyermekeinkről, biztonságunkról és a jó életkörülmények megteremtéséről. Az elnyert 374 millió forint mellé az önkormányzat 66 millió forintos önrészt és további 30 millió forintot ad közbeszerzési tanácsadóra, felelős műszaki ellenőrre, a kiviteli tervek elkészítésére, az orvosi alapellátás átköltöztetésére és a könyvvizsgálói díjra - tette hozzá Tessely Zoltán.

Az alagsor szerkezetkész kialakítására, a földszint teljes rekonstrukciójára, egynapos sebészet és nappali kórház kialakítására nyílik majd lehetőség. Ez a befektetés nemcsak a várost gazdagítja, hanem a bicskei és környéki embereket is.

Dr. Balogh Gyula, az Egészségügyi Központ ügyvezetője elmondta: amikor átvették a központ működtetését, alig voltak benne betegek és szakrendelések. Ez mára megváltozott. A fő cél továbbra is a lehető legjobb ellátás biztosítása, az egynapos sebészet és a nappali kórház kialakítása. Hosszú, rögös út vezetett idáig, de a java még csak most következik. Örömteli feladatok jönnek, a terveket valóra kell váltani. Még az idén elkezdődik az építkezés, de az ellátás minősége és óraszáma nem változik. Mindenkinek kényelmetlenebb lesz egy ideig, utána azonban jóval színvonalasabb ellátással várjuk a betegeket - mondta az ügyvezető igazgató.

A háziorvosok ideiglenesen az Ady Endre utca 2. alá költöznek, a többi szakrendelés házon belül mozoghat. Ezekről egyelőre nincs végleges döntés, de várhatóan júniusban lesz. Ami biztos: a munkálatokkal 2010. szeptember 30-ig végezni kell.

Forrás: helyitema.hu

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása