A jelenlegi összetételében 2007. óta működő kuratórium immár harmadszor írt ki pályázatot a tévé főszerkesztői posztjára. Mint emlékezetes, 2007. októberében négy pályázó (egy százhalombattai, egy pátyi, egy bicskei és egy budapesti illetőségű) közül, Varsányi Endre budapesti lakost tartotta a kuratórium a legalkalmasabbnak e feladatra. Varsányi nem egészen egy éves munkálkodása után - magánéleti okok miatt-, távozott a posztról. 2008. szeptemberében újra pályázat kiírására került sor.

A lehetőséggel egy fő élt. A korábbi négy közül a pátyi illetőségű férfi - aki akkor még a Duna tévénél dolgozott -, ismét pályázatot nyújtott be. A kuratórium, különböző hiányosságok miatt, eredménytelennek ítélte a pályázatot. Úgy döntött, hogy 2009. januárjáig nem pályáztat, március végéig megbízza a feladat ellátásával Jóna Dávidot, a kuratórium tagját. Márciusban újabb döntéssel, Jóna megbízatását június 30-ig hosszabbították meg. Jóna Dávid áprilisban bejelentette, hogy semmiképpen nem vállalja június végénél tovább a feladatot. Ezután került sor a harmadik pályázat kiírására.

Ketten éltek a lehetőséggel, Leskó Lászó 29 éves székesfehérvári lakos, aki 8-9 évig dolgozott a Fehérvár Tv-nél szerkesztő-műsorvezetőként. E mellett vágási, operatőri és marketing tapasztalatokra is szert tett, sőt egy jól felszerelt magán stúdióval is rendelkezik.

A másik pályázó Varga Sándor ötvenegynéhány éves budapesti lakos volt, aki a Magyar Rádió krónika műsorában és más rádiókban szerkesztő-műsorvezetőként dolgozott. Munkáját többször ismerték el kitüntetéssel, nívódíjjal. A Lánchíd rádiónál hírigazgatóként is dolgozott. Televíziós gyakorlata a pályázata alapján nincs. Az idei év óta az Agria tévénél tevékenykedik.

A kuratórium illetve a Bicskei Tv szerkesztősége a hét elején meghallgatta a pályázókat. Szerdán este ült össze döntésre a grémium, melyen Jóna Dávid érintettségére hivatkozva nem vett részt, egy kuratóriumi tag pedig külföldön tartózkodik. Így a hét főből öten dönthettek a pályázókról. Érvek, ellenérvek kifejtése után, a Bicskei TV kuratóriuma 3:2 arányban Varga Sándort tartotta alkalmasabbnak a főszerkesztői poszt betöltésére. Szerződése 2009. december 31-ig szól majd.

Forrás: bktvweb - D.Gy.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása