Egy levél utóélete

2009.06.19. 21:38

Az eseményről a Helyi Téma e heti száma többek közt ezt írta:

„A múlt héten szerdán tartott ünnepségnek a köszönetről kellett volna szólnia, ám a pedagógusok szakszervezeti vezetői, Tima Gabriella és Fehérné Farkas Ágnes – a polgármester szavai szerint – súlyos üzenetet küldtek a bicskeieknek.

– Engedjék meg, hogy szó szerint idézzek két részletet a szakszervezeti vezetők leveléből. „Szeretném tájékoztatni arról, hogy tantestületünk nem kíván részt venni a városi pedagógusnapon sem mint meghívott, sem mint a műsorban részt vevő tanulók felkészítői.

Higgyék el, kedves szakszervezeti vezetők, egy igazi tanárnak nem teher a gyermekek felkészítése, és tudja azt is, növendék nélkül nem képzelhető el valós pedagógus dicséret – fűzte hozzá a polgármester.”

A cikkre reagálva az iskola pedagógusai tantestületi ülésén úgy döntöttek, hogy nyilvánosságra hozzák a polgármesternek írt levelet, melyet már akkor is a tantestület nevében írta a két szakszervezeti vezető. Azonban nem a nyilvánosságnak, hanem Tessely Zoltán polgármesternek szánták. Mivel a polgármester, rajta keresztül az újság is a levélnek csak egyes részéit idézte, a tantestület döntésének megfelelően, alább olvasható az ominózus levél teljes egészében, változatlan formában.

Tessely Zoltán Polgármester Úr részére
Polgármesteri Hivatal
Bicske

Tisztelt Polgármester Úr!

A Csokonai Vitéz Mihály Általános Iskola nevelőtestülete azzal a kéréssel fordul Önhöz, hogy a "Jó tanuló, jó sportoló" díjat a tanévzáró ünnepélyen adják át annak a tanulónak, akit erre érdemesnek tartott Bicske Város Képviselő-testülete. Tudomásunk szerint ezt a városi Pedagógusnapon tervezik átadni. Véleményünk szerint ezt azok előtt a tanulók előtt kellene megtenni, ahol az érintett diák tanul. Ez(eke)t a tanuló(kat) példaként kell állítani a többi diák elé. A tanulók lássák, hogy lehet valaki jó sportoló és jó tanuló egyszerre. A tanévzáró ünnepélyeken a szülők szép számmal vannak jelen. A díjat kapó tanuló(k) megérdemli(k), hogy egy iskola teljes közössége (tanuló és szülő) előtt vehesse át büszkén ezt a kitüntetést (a szülei büszkélkedhessenek vele más szülők és gyerekek előtt).

Mindezek mellett szeretném tájékoztatni arról, hogy tantestületünk nem kíván részt venni a városi Pedagógusnapon (sem mint meghívott, sem, mint a műsorban résztvevő tanulók felkészítői).
Úgy érezzük egy város úgy tudja kifejezni megbecsülését az általa fenntartott intézmények pedagógusai iránt, hogy számukra biztosítja a szakmai munkához szükséges anyagi és egyéb forrásokat. Az oktatási intézmények költségvetéséből az idei évben megvont pénzekkel sérül a szakmai munka színvonala.

Nem kívánjuk, hogy a város pénzt áldozzon a pedagógusok köszöntésére, amikor az intézmények működéséhez szükséges források is hiányosak.

Bicske, 2009. június 3.

A Csokonai Vitéz Mihály Iskola tantestülete nevében:


   Tima Gabriella                                Fehérné Farkas Ágnes
szakszervezeti titkár                      szakszervezeti titkár helyettes



A levelet egyébiránt a bicske.info egyik hozzászólója már korábban nyilvánosságra hozta. Azonban akkor, a nyilvánosságra hozatal még nem tantestületi döntés volt.

Forrás: bktvweb – D.Gy.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása