A tavalyi négycsapatos, kétnapos lebonyolítás után az idén hat klub versengett a PUSKÁS–SUZUKI KUPA elnyeréséért, kétcsoportos, négynapos rendezvény keretében. A tornára ezúttal is az U17-es korosztály legjobbjai, azaz az 1992. január 1. után született labdarúgók kaptak meghívást. A mérkőzések száma négyről kilencre növekedett. A csoportmérkőzéseket három napon át Felcsúton, a Puskás Ferenc Labdarúgó Akadémia létesítményeiben, a döntő meccseit a székesfehérvári Sóstói Stadionban rendezték.

A SPORT Televízióban minden találkozóról összefoglalót láthattak a tévénézők. A vasárnapi helyosztókat és a díjátadó ceremóniát Szlovákiában, Csehországban és Romániában is élőben közvetítették, mi több, a világszerte nézett Real Madrid TV is sugárzott összefoglalókat az eseményekről. 

A PUSKÁS–SUZUKI KUPA alkalmából Magyarországra látogatott Puskás Ferenc unokája, Elisabeth Damborena Puskás, a díjátadók pedig olyan neves személyiségek voltak, mint Orbán Viktor, Schmitt Pál, Hisashi Takeuchi, dr. Urbán László, Puskás Ferencné, Buzánszky Jenő és Disztl Péter.

A torna legnagyobb szenzációját a Budapest Honvéd okozta azzal, hogy legyőzte a címvédő Real Madridot, de meglepetést jelentett a mindvégig remekül küzdő Ferencváros tornagyőzelme is. A bronzérem a madridiaké lett. 

A magyar csapatok bebizonyították, hogy méltó ellenfelei a külföldi sztárklubok fiataljainak, így a világ legerősebb utánpótlás-csapatainak is érdemes részt venniük az egyre magasabb színvonalú PUSKÁS–SUZUKI KUPA küzdelmeiben. Az alapítók megfontolás tárgyává teszik, hogy a kupa mezőnye jövőre akár nyolc csapatra bővüljön.

Az öregfiúk vetélkedésében a Puskás Akadémia, az újságírók és a Suzuki csapata mérte össze tudását, a jó hangulatú meccseken volt futballsztárok is felléptek a győztes Puskás Akadémia színeiben: Nyilasi Tibor, Vincze István, Disztl László, Disztl Péter és mások. 

Dr. Urbán Lászlónak, a Magyar Suzuki Zrt. vezérigazgató-helyettesének a kezdeményezésére idén először tippjátékot is hirdettek a szervezők: a négy legsikeresebben tippelő versenyző értékes Suzuki-ajándékcsomagot kapott. 

A Magyar Suzuki Zrt., a Puskás Ferenc Labdarúgó Akadémia és az FC Fehérvár ezúton köszöni meg minden partnerének, a szervezésben, rendezésben segítséget nyújtó szervezeteknek és személyeknek, különösen is a SPORT Televíziónak, az IBUSZ utazási irodának, a Symbol rendezvényközpontnak, a Nemzeti Sport napilapnak és természetesen a Puskás családnak, hogy munkájukkal és szerepvállalásukkal sikeressé tették a PUSKÁS–SUZUKI KUPA 2009 eseménysorozatát.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása