A támogatásra magyarországi gyermekintézmények és műemléképületek kezelői jelentkezhettek, s a zsűri több mint 60 millió forint értékű építőanyagot illetve készpénzt osztott ki a 45 győztes gyermekintézmény és műemlékkezelő között.

A pályázatot évről évre kiíró és szervező Wienerberger Téglaipari zRt. kezdeményezéséhez idén tizenhárom építőanyag-gyártó csatlakozott. A díjátadó ünnepségnek a T-Home Gyereksziget adott otthont.

A márciusban meghirdetett Jövővár Pályázatra - amelynek fővédnöke az oktatási és kulturális miniszter volt - összesen 273 érvényes anyag érkezett, amelyek közül a zsűri 35 gyermekintézmény és 12 műemléképület felújítási terveit támogatta.

A kiírók ötödik alkalommal hirdettek meg képzőművészeti pályázatot is, így a gyermekek közvetlenül is részt vehettek a Jövővár Pályázaton. Az intézmények benyújthattak tíz-tíz gyermekek által készített képzőművészeti alkotást, amelyek közül a zsűri választotta ki a díjazandó műveket.

Forrás: Épülettár.hu

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása