Kicsit több mint fél éves csúszással ugyan, de lassan felépül a bicskei tanuszoda, elkészülnek a beruházás infrastrukturális elemei is. Ahogy azt a Fejér Megyei Hírlap is már többször megírta, a tanuszoda működéséhez minisztériumi támogatás is jár. A korábbi félelmek szerint, mivel a város nem tudta tartani az ütemtervet, s nem tudott januárban megnyitni, komoly megvonásokat helyezett kilátásba az Önkormányzati Minisztérium.



A sokmilliós deficit azonban, Tessely Zoltán polgármester szerint remélhetőleg nem terheli a város pénztárcáját. Mint nyilatkozta, még vár rá néhány tárgyalás, az uszoda üzemeltetőjével (Kerex Uszoda- és Szabadidőtechnikai Kft.) és a minisztériummal is, de ha sikerül tisztázni a vitás kérdéseket, akkor nem származik hátrányuk a csúszásból.

Az optimista előrejelzések szerint az augusztus 20-ai ünnepségen megnyitják az uszodát - ennek reményében szavazták meg már most a város képviselői annak házirendjét, nyitva tartását és belépődíjait. Ezekből kiderül, hogy - tanuszoda lévén - a nyitva tartási idő nagy részében zártkörű iskolai úszásoktatás lesz, persze előtte hajnalban, s utána, délután már bárki látogathatja az intézményt. Az iskolásoknak iskolaidőben ingyenes az uszoda használata, de a kistérségi oktatási intézmények is jöhetnek - ha van szabad hely a medencében. Eredetileg ugyanis a kistérség közösen pályázott a beruházásra, később azonban a többi település visszalépett, így Bicske egyedül valósította meg terveit. Ezért is döntheti el (s döntötte el nagylelkűen), hogy helyet ad a többi település tanulóinak is.

Forrás: Fejér Megyei Hírlap, Fotó: Izing Máté

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása