A magasabb rangra emelkedett települések: Mágocs, Mélykút, Medgyesegyháza, Újkígyós, Mezőkeresztes, Sajóbábony, Csanádpalota, Rácalmás, Beled, Jászkisér, Rákóczifalva, Igal, Nyírmada, Vaja, Gyönk, Nagymányok, Vép, Balatonkenese, Pacsa, Budakalász, Tápiószele és Zsámbék. Lovas Lajos, az utóbbi település polgármestere szerint a városi státus elérésével számos lehetőség nyílik meg a település előtt.

– Mivel érte el Zsámbék, hogy városi rangra emelkedett?
– Már jó néhány éve teljesítjük azokat a normákat, amelyek ehhez szükségesek. Tavaly formai okokra hivatkozva elutasították pályázatunkat, most viszont, úgy tudom, a legjobbak között voltunk.

– Milyen új lehetőségeket nyújt ez a településnek?
– Elsősorban nagyobb anyagi támogatásra számíthatunk, magasabb normatívát kapunk, és a pályázati lehetőségek kinyílnak előttünk is. A település városként már például kilencszázmillió forintos uniós fejlesztési összegre pályázhat.

– Zsámbék híres kulturális kincseiről, programjairól. Ebben milyen fejlődés várható?
– Programjainkat természetesen folytatjuk, de szeretnénk újabb közösségi előadóteret, azaz színpadot létesíteni, és a településközpontot is fejleszteni. Vissza akarjuk szerezni a Zsámbéki-medencében azt a vezető szerepet, amelyet korábban betöltöttünk.

Forrás: Magyar Hírlap

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása