Bicskei fényvadászok

2009.07.23. 18:32

A civil kezdeményezésből létrejött fotókör alapítói Adravecz Tamás, Bálint Róbert, Bartha Csilla, Eigner László, Ivanics Imre, Jóna Dávid, Kun Zoltán és Széll István. Szándék a közös fényvadászat, kiállítások, információs kapcsolat és önképzés.

Bicskén régóta kedvelt volt az akkor még talán fotós szakkörnek nevezett önképző munka. Már a 70-es, 80-as években is működtek hasonlók. Többek között Borbély József, Csizmadia László, Néma Pál és Vadász Tibor tanerők foglalkoztak szenvedélyesen a fotózással. Közülük Borbély József volt a legeredményesebb a visszaemlékezők szerint. Civil portálunk munkatársa a náluk néhány évvel korábban dolgozó Kiss László fotóira emlékezik szívesen, amit egy archívumban volt szerencséje néhányszor megtekinteni. A bicskei fotósok körében sokat jelenthetett az a már évek óta ismert helytörténeti tény, hogy 2007-ben Magyarországon az Év Természetfotósa is Bicskén élő ember lett. Ugyanő pár hónappal előtte Londonban nyert el egy nemzetközi díjat.

A BIFOKUS közleményében még ugyan nem szerepel, hogy várnak-e minden fényképezés iránt érdeklődőt, de nyitottságuk alkalmasint természetes.

(ia)

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása