Bár hosszú évek gyakorlata szerint július tanácskozási szünet a képviselő-testület munkarendjében, több fontos és sürgős ügy miatt, rendkívüli nyílt és zárt ülést tartott tegnap Bicske Város önkormányzatának képviselő-testülete. Az ülésen 29 napirend megtárgyalására került sor. Elfogadták többek között a Helyi Építési Szabályzat újabb korrekcióját, melynek előző változatát a megyei főépítész megkifogásolt és módosításra visszautalt a testületnek. Ha a most elfogadott változtatást tudomásul veszi a megye főépítésze, elhárul az akadály, a Budapest Gate-el kötött szerződésben rögzített és idei évre esedékes 75 millió forint önkormányzat részére történő átutalása elől.

Tárgyaltak ingatlan értékesítésről is és megállapították, hogy jelenleg igen csekély az érdeklődés a bicskei, eladásra szánt önkormányzati ingatlanok iránt is. Az ingatlanok kapcsán szó volt az Ady E. utca 2. szám alatti épületről is. Ebben a sarokházban működött tavaly augusztusig a Gondozási Központ most pedig az Egészségügyi Központ korszerűsítésének, bővítésének ideje alatt, ideiglenesen a háziorvosi szolgálatoknak adna helyet. Pályázat alapján kiválasztották az Egészségügyi Központ átalakításának műszaki ellenőrét is.

Módosították a MVIR Zrt-vel kötött szerződést is, melynek következtében a városnak ígért 75 milliós támogatást akkor is megkapja Bicske, ha a beruházással kapcsolatban bármiféle módosítás történne is a cég részéről.

A városban elterjedt híresztelésekkel ellentétben, a tervezett időpontban átadásra kerül a Bicskei Tanuszoda. Annak ellenére, hogy a múlt hét végi vihar következtében a létesítményben tetőbeázás volt. A próbaüzem során több kisebb hiba is jelentkezett, de a tető és a hibák kijavítását a beruházó rövid időn belül elvégzi, tehát ez nem akadályozza a korábban eldöntött augusztus 20-i átadást. Az avatási ünnepségre a testület keret jelleggel 500 000 forint összeget szavazott meg.

Megbízást adtak a múlt hónapban megválasztott pénzügyi tanácsadónak arra, hogy próbáljon „vevőt találni” a város jelenlegi hitelállományának megvásárlására.

Zárt ülésen tárgyaltak Molnár Julianna címzetes jegyző felmentéséről. Mint ismeretes, a jegyzőasszony huzamosabb ideje betegállományban van, helyettesítését az aljegyző, Vakánné Petrovics Ildikó látja el. Információnk szerint a Molnár Julianna, aki 30 éve köztisztviselő, 1994 óta Bicskén aljegyző, kilencedik éve pedig a város jegyzője, közös megegyezéssel ez év szeptember 30-ig marad a polgármesteri hivatal állományában, abban az esetben, ha járandóságát megkapja az önkormányzattól. Meg nem erősített hírek szerint a címzetes jegyzőasszony járandósága összegszerűen nettó 4,5 millió forint. A jegyzői állásra a képviselő-testület pályázatot ír ki.

Forrás: bktvweb - Dancsi

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása