Sólyomszem

Nem írta alá Sólyom László köztársasági elnök a mezőgazdasági és élelmiszeripari termékek beszállítóit regulázó törvényt, ami a tisztességtelen forgalmazó magatartást tiltja majd - adta hírül a HVG. Az alkotmányjogász elnök hiányosságokat, ellentmondásokat talált az egyhangú szavazással elfogadott törvényben. E törvényjavaslat csak és kizárólag hazai jogalanyokra terjed ki, a külföldi tulajdonú hazai kereskedők nem magyar cégeik révén nem magyar beszállítóktól beszerezhetik az élelmiszert a magyarországi vevőknek. Így éppen a magyar élelmiszeripari cégek védelme nem valósulna meg.

Reggel nyolckor a megyeszékhelyen, a Selyem utca 1-es számú üzlet nyitott meg szociális boltként, különösebb hírverés nélkül. A szociális bolt minősítést csak azok az üzletek nyerhetik el, amelyek elfogadják és betartják a Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Országos Szövetsége feltételeit. A magyar gazdáktól bizonyos árnál alacsonyabb áron nem kérheti a terméküket, s bizonyos százaléknál magasabb haszonkulcsot nem alkalmazhatnak az értékesítéskor.

- Táci tejet árusítunk automatából. Krumplit Seregélyesről hoztunk, őszibarackot Bicskéről. A pékáru Polgárdiból származik, úrhidai szódavizet is kínálunk, s keressük az egyéb lehetőségeket - mondja Juhász Attila üzlettulajdonos.

Bicskén az Akácfa utcai, 100 négyzetméteres bolt avatásán megjelent Jakab István Magosz-elnök és Konrád Istvánné, a Magosz gazdasszonytagozatának elnöke. Az óbarki illetőségű Konrádné szervezi országszerte a szociális bolthálózatot, koordinálja a halásztelki országos raktárba érkező termékek elhelyezését.

Forrás: fmh.hu

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása