A szétvert zárszerkezet árán túl nem történt anyagi kár. De valószínűleg felmérték a terepet és még visszajönnek. A tulajdonos szemben lakik az üres, egyszer már kirabolt házával. Télen is betörtek ide, akkor még nem volt kipakolva és mindent elvittek, ami mozdítható, beleértve még a függönyöket is! Vittek darálótól kezdve kecskén keresztül mindent. Értékelhető nyom két esetben is volt, mindkétszer a szűz hóban a kerten át vezető lábnyomok. Rendőröket csak egyszer hívtak és azt a jó tanácsot kapták, hogy ne feszegessék a témát, mert a család mindennél fontosabb... és ha jót akarnak, szereljék le a konvektorokat is mert legközelebb azt fogják vinni.

Az áldozatokat dühössé, elkeseredetté teszi ez a tehetetlenség. Már ki sem hívják a rendőröket "mert csak a mi napunk megy kárba, amíg ott szobrozunk a helyszínelésnél, tettesek úgysem lesznek soha... Itt élünk, ahol büntetlenül fosztogathatják szét saját otthonainkat, boltjainak és támadhatnak meg a sötét utcán vagy szórakozóhelyen" - foglalták össze elkeseredve tapasztalataikat, amelyek gyors és jó lépéseket követelnek városunk, megyénk és országunk illetékeseitől.

Megfigyelők szerint Bicskén egyre és egyre rosszabb lesz a közbiztonsági helyzet. Sok új "bűnözői" kör bukkant fel Bicskén! Rendőr alig. Az az egy szem járőr szinte semmit nem tud tenni otthonaink biztonsága érdekében, bármennyire is szeretne.

A bicske.info munkatársának ezzel a valóság egy szeletét, egy szempontját tükröző írásával sem az a célja, hogy a Bicskén és 15 másik településen szolgáló kevés rendőr ócsárolását hozza ki az olvasóból. Próbáljunk meg nem indulati érveket és szempontokat sorakoztatni, bár kirabolt, kifosztott állapotban ehhez nagy fakírság kell. De a dühöngés nem vezet sehová. Még akkor sem, ha jó okunk lenne rá. A "most jól megmondtam nekik" című indulattal nem segítjük azokat a kifosztottakat sem, akiket inkább a melléjük állással segíthetünk, hátha ők is mellénk állnak hasonló helyzetben. Írjuk le konkrétan szokatlan módon ingyenes tanácsunkat a városért és biztonságért felelős vezetők figyelmébe ajánlva.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása