Vallomása szerint R.P. sérüléseit egymaga okozta - mondta el a bicske.info-nak Dr. Bazsó László, Bicske rendőrkapitánya. A fiatalok drámájává lett és sok bicskei embernek fájdalmat okozó szombat hajnalra kevés a szomorú jelző.

Ez nem tömegverekedés volt az elterjedt hírek ellenére - tájékoztatta a bicske.info-t Dr. Bazsó László rendőrkapitány. Egy összeszólalkozás közepette R. P. leütötte N.T.-t (aki ettől súlyosan sérült), mire N.J. (az összeső, súlyosan sérült N.T. testvére) támadott R.P.-re (aki perceken belül életveszélyes sérüléseket szenvedett). A rendőrség dolga a történeti tényállás tisztázása - mondta a rendőrkapitány. Onnantól kezdve minden a bíróság dolga. A bicskei rendőrkapitányság arra kér minden szemtanút, aki bármit el akar mondani, tegye meg a bicskei rendőrkapitányságon.

Augusztus 22-én szombat hajnalban N.J. és barátai konfliktusra lettek figyelmesek - kezdte el ismertetni N.J. beismerő vallomásának lényegét a kapitány. Kimentek a klub épülete elé és azt látták, hogy kb. 50 ember áll körbe egy konfliktust, de a szövegen kívül más nem hallatszott belőle. Leültek a kerítéshez, N.T. egy idő után azt mondta testvérének, N.J-nek N.J. vallomása szerint, hogy az ott álló M.A., a távoli rokon, beszólt valamit, ezért N.T. úgy döntött, hogy odamegy és megkérdi M.A.-tól, hogy miért szólt be.

N.J. közelebb ment és figyelte testvére és a távoli rokon M.A. beszédét, mire R.P. azt mondta, hogy ő M.A. mellé áll a vitában. Ekkor R.P.-től N.J. megkérdezte, hogy miért szól bele a dolgaikba és azt is, hogy R.P. kicsoda?

Ekkor az R.P. nevű letette a kezéből a sörösüveget és megindult N.J. felé, legalábbis N.J. akkor még azt hitte, hogy őfeléje indult el, de a vallomás szerint R.P. váratlanul "bevert egyet" N.T.-nek az arcába, jobb ökölcsapásra emlékszik N.J. N.T. elesett magatehetetlenül, mire N.J. beismerő vallomása szerint ugrott R.P.-hez, ütni ás rúgni kezdte, aki futva kezdett menekülni és N.J. utána. Kiabálta, hogy álljon meg, de R.P. tovább szaladt a Rózsa utca felé vezető kis hídig.  Éppen a kis híd előtt érte utol, kigáncsolta, R.P. elesett és N.J. is földre került, majd felállt,  rúgta, ütötte R.P.-t. N.J. vallomása szerint mások is futottak utánuk, akik lehúzták N.J.-t  R.P.ről azzal, hogy ezt hagyja abba, ne csinálja. N.J. utólag már úgy látta, hogy ezt valóban nem lett volna szabad. R.P. a földön feküdt, N.J. felment az útra, ahol már ott voltak a rendőr kollégák és bicskei mentősök. N.J. ott és akkor közölte, hogy ő volt a tettes, a rendőrök megbilincselték és behozták a kapitányságra  - idézte a kapitány az esetet.

Az alezredes elmondta: "Mindezt az eddigi tanúvallomások és orvosi vélemények alapján állapítottuk meg. A büntető eljárás folytatódik és az erőszakos bűncselekményeken kívül több más bűncselekmény elkövetése is megállhat. A rendőrségnek az a feladata, hogy felderítse a történeti tényállást és azt, hogy ebben kinek, milyen szerepe volt. Ehhez idő kell, mint minden munkához. Nem feladatunk a véleményalkotás, az ítéletet pedig a bíróság hozza. Érzelmektől mentesen, az igazságnak minél pontosabb felderítése a feladatunk és célunk. Ezért kérünk arra ebben a bűnügyben is minden érintettet, akit még nem hallgattunk meg, mondja el a rendőröknek azt amit látott és lehetőleg ne azt, amit hallott."

A bicskei rendőrkapitányság a jövőre tekintve hangsúlyozta, hogy az önbíráskodás bűncselekmény egytől öt évig terjedő szabadságvesztés von magat után. A fenyegetés zaklatásnak minősülő bűncselekmény - tette hozzá végül.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása