Ezen a listán - a megyei jogúak nélkül -, 274 magyar város szerepel.  

Bicskén 2008-ban 471 bűncselekmény volt (a tavaly lezárult nyomozási adatok szerint). Ezer bicskeire 41,2 bűncselekmény jutott. Ez javulás, mert tavalyelőtt 96 volt az 1000 bicskeire jutó bűncselekmények száma.

2007-ben még összesen 1115 közvádas bűncselekmény volt városunkban. A mostani táblázat szerint 11 430 lakosú Bicskén összesen 471 bűncselekmény volt, 1000 lakosra 41 közvádas bűncselekmény jutott 2008-ban. Az Egységes Nyomozóhatósági és Ügyészségi Bűnügyi Statisztika adatainak az ezer főre jutó bűncselekmények számát vizsgálják, ez minél alacsonyabb, annál békésebb a város. Záhony vezet 633 ismertté vált bűncselekménnyel, határvárosként "megőrizve" tavalyi helyét. A lista végén, a pozitív vezető áll: Kerekegyházán "mindössze" 55 bűncselekmény történt, ezer lakosra 9 jut.

Bicskei autósok jó, ha tudják: Magyarországon 2008-ban a legtöbb gépjárművet a Bicskéhez viszonylag közeli Törökbálinton, Budakeszin és Martonvásáron lopták el és Gárdony, Budaörs, Biatorbágy is szerepel az első hétben! Betörésben Siófok a 4. helyezett, az első három városka távoli település (Lengyeltóti, Tiszalök, Nyékládháza).

Érdekes lehet, hogy a Baranya megyei Bólyban hetente kb. 1 bűncselekményt követnek el, évente hatvanat. A hasonló lélekszámú Szabolcs megyei Dombrádon 172 a heti bűnadag...

Békést a világnak! - Városok bűnügyi toplistája II. című cikk a HVG 2009. szeptember 5-i számában olvasható - Babus Endre tollából.

Izing A.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása