A Feszület lábánál elhelyezett emléktábla szövege:

"Szent István telepet alapítók áldozatos életére emlékezve, Isten mindannyiunkra kiáradó szeretetét megtapasztalva, a Szent Kereszt felmagasztalása ünnepén 2009-ben megújította a hitben járó utódok közössége."

Azon olvasóink számára, akiknek ez új, megjegyezzük, hogy ez a régi. A közbeszédben érthető rövidséggel "telep és újtelep" néven emlegetett szép és jó bicskei városrészt a Jakab István László Bicske történetében szereplő térképen is Szent István telepnek jegyzik, mert így hívták és ma is ez a rendes neve.

A Szent István telepi Feszület megújítására alakult Bizottság tagjai: Diósdi Antal, Nagy József Zsigmond, Nagy Péter 2009. szeptember 12-én 16 órakor adják át a feszületet, amelynek újraszentelését Tóth Tamás plébános celebrálja.

A bizottság a meghívón köszönetet mond az Axolprint Kft., Bolba Tibor, Csősz Csaba, Éva virág, Framer Center Kft., Ipach László, Kati virág, Kihári Istvánné, Magyar Istvánné, Pató József, Puszta Gábor, Vázsonyi Zsolt segítségéért. (Mi is köszönjük.)

Az ünnepségen 60-80 ember vett részt. Tóth Tamás plébános külön köszönetét fejezte ki azoknak a református testvéreknek, akik a feszület felújításába fogtak. Akik egy platónyi rózsatövist elhordtak onnan, amitől nem is látszott a keresztből semmi. Köszönetet mondott Tamás azoknak akik a több mint 80 éve felállított feszületet újították fel, akik a kerítést építették meg köré vagy bármi mást tettek érte a közösségben.
Az 1927-ben állított és 2009-ben állított feszületnél köszöntőt mondott az a 83 éves Diósdi Antal is, aki 1926-ban a Kézai Simon és Széchenyi István utca sarkán álló másik házban látta meg a napvilágot...

Izing Antal

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása