Rosszkor rossz helyen

2009.09.16. 12:05

A vasárnapi eset kiváltó oka egy korábbi incidensre nyúlik vissza. Akkor egy-pár szári fiatal ment át Tatabányára szórakozni. A buli helyszínén azonban szóváltásba keveredtek a helyi fiatalokkal, és némi lökdösődés is történt a két csapat között. Rendőri intézkedés akkor nem történt, a két társaság viszonylag higgadt maradt.

Szombaton éjszaka azonban a tatabányai fiatalok közül úgy döntöttek egy páran, hogy taxival átmennek szórakozni Szárra, a presszóba. A helyi fiatalok azonban nem fogadták őket tárt karokkal. A két csapat között ismét veszekedés alakult ki, mire a száriak hazaküldték a tatabányaiakat.

A tatabányai fiatalok közül négyen azonban hazaérve úgy döntöttek, revansot vesznek a száriakon, és visszamennek a presszóba. Egyik haverjukat megkérték arra, hogy vigye vissza őket Szárra, majd ott kitetették magukat a település szélén azzal, hogy várja meg őket, majd elindultak a központ felé.

Ekkor találkoztak össze egy fiatalemberrel, akit ugyan nem ismertek -- még csak látásból sem -, és nem tartozott ahhoz a csapathoz, akikkel nekik problémájuk volt, ennek ellenére úgy döntöttek, rajta állnak bosszút. Vascsővel és baseballütővel estek neki, majd földre-kerülése után is rugdalták.

A 18 éves fiatal a támadás során orrcsonttörést és koponyazúzódást szenvedett. Amikor támadói távoztak, akkor sikerült egyik barátjától segítséget kérnie, aki mentőt hívott hozzá. Így került a tatabányai Szent Borbála Kórházba nyolc napon túl gyógyuló sérüléseivel, ahonnan az orvosok értesítették az ügyről a rendőrséget.

A tatabányai kvartett azonban még a fiú támadását követően sem engedett ki. Újabb áldozatot cserkészett be. A kiszemelt személy szintén egyedül sétált Száron. Őt is ütlegelni kezdték. Időközben azonban egyiküknek feltűnt, hogy a fiatalember egyik haverjuk öccse, így hagyták elmenekülni. A bűncselekmény során ő könnyű sérüléseket szenvedett, támadóival szemben magánindítványt nem terjesztett elő.

A négy 19-29 év közötti tatabányai férfit hétfőn fogták el a bicskei nyomozók, miután az általuk használt gépkocsi rendszáma alapján sikerült őket beazonosítani. Mindegyiküket súlyos testi sértés elkövetésével gyanúsítják a rendőrök. Jelenleg mindannyian bűnügyi őrizetben vannak.

Forrás: FM RFK

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása