Mint arról már korábban hírt adtunk, a városi eddigi történetének legnagyobb volumenű beruházása a rendelőintézet – ahogy Dr. Balogh Gyula, igazgató főorvos megfogalmazta az ülésen – XXI. századivá alakítása veszi kezdetét, melyet egy sikeres pályázat tett lehetővé. A beruházás kivitelezőjének kiválasztásához közbeszerzési pályázatot kell kiírnia a tulajdonos városi önkormányzatnak. Ez a napirend szerepelt egyetlenként a hétfői rendkívüli ülésen.

A Bicskei Egészségügyi Központ igazgatója a tájékoztatta a jelenlévőket a már korábban végrehajtott korszerűsítési munkákról. Megköszönte a képviselő-testületnek azt a hozzáállást, melyet a rendelőintézet korszerűsítéséhez - immáron második ciklusban -, tanúsított. Új fejezet kezdődik azonban a mostani korszerűsítéssel, melynek során átépítésre kerül az intézmény alagsora és földszintje. Kialakításra kerül a két műtő, ahol úgy nevezett egynapos műtétek hajthatók végre helyben, valamint 25 ággyal egy nappali kórház. Azonban ezzel a korszerűsítés nem áll meg, ez csak az első lépcső – hangoztatta Dr. Balogh Gyula főorvos – mivel a minisztérium újabb pályázatot írt ki, melyre újabb 220 milliós pályázatot kíván beadni az intézet. Ehhez azonban már nem szükséges az önkormányzatnak biztosítania a pályázati önrész, mert ezt a rendelőintézet saját forrásból előtudja teremteni.

A tájékoztató után vita alakult ki azzal kapcsolatban, hogy a pénzügyi bizottság a rendkívüli testületi ülést közvetlenül megelőző ülésén úgy foglalt állást, hogy az előterjesztést azzal a kitétellel támogassa a testület, hogy a beruházásra szánt összeg nem léphető túl. Ezzel az ügyrendi bizottság azért nem értett egyet, mivel a pályázat elbírálása két lépcsőben történik majd, vagyis e kitétel nélkül is lesz lehetőség ezen szempont figyelembe vételéhez. Viszont ha a pénzügyi bizottság kitétele benne marad a határozatban, saját maguknak állítanak be olyan féket, amelyre nincs szükség. A képviselő-testület némi vita után, többségi szavazással elfogadta az eredeti, a pénzügyi bizottság kitétele nélküli határozati javaslatot a közbeszerzési pályázat kiírásáról. Megválasztották a pályázatot elbíráló bizottság tagjait is, mely a korábbi szokásoknak megfelelően a polgármesterből és a bizottságok elnökeiből áll.

Ha minden rendben, az eredeti tervek szerint történik, úgy 2010. szeptemberében megkezdi működését Bicskén a nappali kórház és az úgynevezett egynapos műtétek elvégzésére is lehetőség nyílik a városban.

Forrás: bktvweb - Dancsi

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása