A hvg.hu szerint egyhangú döntést hozott az ORTT, egyedül az SZDSZ-es delegált nem szavazott, mindenki más megszavazta, hogy a régiek helyett az új pályázók kapják az országos rádiófrekvenciákat. A két frekvenciáért öt cég versengett: az egyikért, a Sláger rádió jelenlegi frekveniciájáért indult az FM1, a Danubius és a Sláger is. A másikért - amelyet most a Danubius használ - pedig a Danubius, az Advenio és a Juventus Rádió Zrt. szállt ringbe. És a Sláger is, a Danubius is vesztesként került ki, a Sláger frekvenciáját megkapta az FM1, a Danubiusét pedig az Advenio.
ó.
Pedig korábban épp ezt a két új pályázót zárta volna ki a versenyből az ORTT elnöke, Majtényi László, mert szerinte irrálisan sok pénzt ajánlottak a frekvenciákért, annyit, amennyit nem lehet egyszerűen kitermelni. A pályázatban a Danubius az éves árbevételének 11,5 százalékát, a Sláger 15, az FM1 konzorcium 50, míg az Advenio 55 százalékát ajánlotta. A Sláger Rádió szerint viszont egy rádió 25 százalékos nyereséggel tud működni. Ennek a dupláját nem lehet felajánlani. „25 százalékos nyereségből 50 százalékos műsorszolgáltatási díjat ajánlani nyilvánvalóan irreális” – mondta Kónya Imre, a Sláger Rádió jogi képviselője.

Ezzel értett egyet Majtényi László ORTT-elnök és a Budapesti Corvinus Egyetem is. Az ORTT elnöke ezért  javasolta azt, hogy minden ilyen pályázót zárjanak ki.

A cikk folytatása a Tények.hu-n olvasható.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása