Alaposan át kell gondolni, hogy mi lehet a legjobb megoldás, de mindenképpen van létjogosultsága az emelt szintű érettséginek - mondta lapunknak Lukács Judit, az Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet (OFI) kutatója. A szakembert azért kerestük meg, mert a Népszabadság hétfői cikke szerint az MSZP kötelezővé tenné 2012-től minden felsőoktatásba felvételiző számára legalább egy tárgyból az emelt szintű érettségit. A párt oktatási munkacsoportjának javaslata szerint a kormány határozná meg 2010 márciusáig, hogy az egyes alapszakokra mely tárgyból kell majd emelt szintű vizsgát tenni. A változás a most tizedik osztályos diákokat érintené.

Lukács Judit részt vett a 2005-ben bevezetett kétszintű érettségi rendszer kidolgozásában, a közismereti tárgyak felelőseként, ezért - ahogy a hvg.hu-nak fogalmazott - érthető módon elfogult a kérdéssel kapcsolatban, és azt is fontosnak tartja hangsúlyozni: csak egy pontosan kidolgozott tervezet vehet számba minden fontos lehetőséget és korlátot.

A cikk folytatása a HVG-n olvasható.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása