Az államfő kijelentette: meg kellene gondolni, mit tehetünk a történelmi családok kriptáiért, nagyjaink sírjaiért, a '48-as és világháborús sírokért és emlékhelyekért a szomszédos országokban.

Sólyom László megköszönte a Nemzeti Emlékhely és Kegyeleti Bizottság tízéves tevékenységét, és a testület elnökének, Boross Péter volt miniszterelnöknek átadott egy köztársasági elnöki érmet.

Holló József, a Honvédelmi Minisztérium Hadtörténeti Intézetének és Múzeumának főigazgatója emlékeztetett arra: 91 évvel ezelőtt fejeződött be az első világháború, és a jelenlegi ismeretek szerint 54 országban vannak magyar katonák eltemetve.

Mint mondta, a magyarság embervesztesége a XX. század első felében „kimagaslóan, megdöbbentően” alakult. Az első világháborúnak 660 ezer magyar hősi halottja van, a második világháború vesztesége majdnem ugyanennyi - fűzte hozzá. 

Forrás: Kitekintő.hu

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása