Aranybusz a Vajda előtt

2009.11.09. 21:14

Az első helyen végzettek alanyi jogon, a másodikak fergeteges (a többi regionális középdöntő első helyezettjeinél magasabb) pontszámuk alapján vehetnek részt a Europe Direct Információs Hálózat által szervezett 5lett elnevezésű, az Európai Unióról szóló vetélkedősorozat országos döntőjében.

Az országosan 127 csapat részvételével szeptemberben induló verseny november 28-án, Kecskeméten megtartandó tízes döntőjében tehát két bicskei csapatnak is szurkolhatunk. Addig azonban még sok dolga van a két csapatnak és a gimnázium diákságának: a döntő egyik feladata, hogy nemzeti napokat kell a döntőbe jutott intézménynek tartania. A győztes 11.a-s vajdás csapat (Polgár Nóra, Vajda Tímea, Nagy Enikő és Illés Szabolcs osztályfőnök, aki egyben a felkészítőjük is volt) Ausztriát kapta, a második helyezett 12.b-s és 10.a-s csapat (Izing Mónika, Farkas Kinga, Pataki Zsuzsanna és Bene Olivér, felkészítő tanár Vigyikánné Horák Andrea) Angliát mutathatja be az érdeklődőknek.

A regionális negyedik helyezett 10.b osztályos csapat (Vajda Csongor, Szita Levente, Bárányos Lilla) és az utolsó pillanatban tagcserékre kényszerülő, 6. helyezést elérő 12.a osztályos csapat (Óvári Rebeka, Spirka Gábor, Molnár Dániel és Szecsődi Zsolt) - mindkettő Vigyikán Attila "istállójából" - is dicséretre méltóan képviselte intézményünket.

A nemzeti napok megszervezéséhez az idő rövidsége miatt a bicskei polgároktól is szeretnénk segítséget kérni. Ezúttal szerencsére nem pénzt. Kerestetik (nem vicc!) rögbicsapat, jobbkormányos angol autó, angol gyártású autó, sütőtök ipari mennyiségben, élménybeszámoló Angliáról, cookies és bármi, ami Angliáról eszünkbe juthat... és persze szükség lenne házi linzerre vagy Sacher-tortára, jódlizni tudó aranytorkú személyekre vagy osztrák néptáncosokra, házi készítésű karácsonyfadíszekre és mindenre, ami "Ausztria".

Anglia november 17-én, kedden mutatkozik be, az osztrák nemzeti napot november 20-án, pénteken tekintheti meg a nagyérdemű egy-egy gimnáziumi nyílt nap keretében. Ötleteiket és segítségüket várja az angol naphoz Vigyikánné Horák Andrea a 22/262-411-es, illetve a 30/6033779-es telefonszámon, az osztrák naphoz Illés Szabolcs a 22/350-799-es telefonszámon.

Előre is köszönjük!

De ne fejezzük itt be, mert nincs okunk rá, hiszen van más eredmény is, ami büszkeségre ad okot. „Van máááásik” - mondhatnánk..., mert tényleg van. November 24-én a gimi háromfős 13.a-s csapata (Fecske Ivett, Pertl Réka, Szopkó Dóra, felkészítő tanár Illés Szabolcs) a "60 éves a NATO" vetélkedő országos döntőse. Iskolánkból az induló 7 csapat közül az országos legjobb hatba kiváló eredménnyel kerültek diákjaink. Itt is segítséget kérünk..., mert mit tehetünk mást, hiszen a döntő november 24-én, két hét múlva lesz, s az ország, amelyről mindent tudni kell, nem a legismertebbek közül való - akinek bármilyen norvég kapcsolata van, kérjük, jelentkezzen Illés Szabolcs tanár úrnál.

És még mindig nincs vége... „Tovább is van. Mondjuk még?” Mondjuk. Az Izing Mónika, Fecske Ivett és Tompa László alkotta "trojka" a Deák Ferencről és a reformkorról szóló országos tanulmányi verseny döntőjének több mint reménybeli várományosai – a 11. helyen jutottak a középdöntőbe (felkészítő tanáraik Vigyikánné Horák Andrea és Illés Szabolcs).

S végül, ha már elkezdtük, említsük meg a 12.a osztály három tanulóját, Katona Ágnest, Kecskés Szilviát és Kovács Ildikót - Vigyikán Attila tanítványait -, akik októberben elnyerték az Antall József Alapítvány egyéves ösztöndíját.

a Vajda János Gimnázium

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása