Juhász Gizella ultrahangos szívvizsgálatot végez a sátoraljaújhelyi Erzsébet Kórházban. Ő is felajánlott a kórháznak havonta 25 ezer forintot a fizetéséből. Ez a fizetésének 12 százaléka. Az orvosok és a vezetők is egységesen ajánlottak fel, havi 25 ezer forintot.

„Úgy gondoltuk, hogy ezzel talán segíthetünk az adósságállomány csökkentésében, és részünkről ez volt az egyedüli gesztus, amiben tudtunk segíteni, illetve hozzájárulni a kórház anyagi helyzetének a javítására” – mondta Juhász Gizella belgyógyász, kardiológus.

Az Erzsébet Kórházban már önkormányzati biztos dolgozik, mert a kórház szeptemberre 100 milliós szállítói tartozást halmozott fel. Az adósság teljes eltüntetésében az a 19 millió forint sem segített, amit a kórház néhány hete kapott a kormánytól. Az orvosok és a vezetők felajánlásával évente 20 millió forintot spórol a kórház.,

„Üzenetnek szánjuk a betegek felé, az önkormányzat felé és a döntéshozók felé, hogy olyan mértékben megromlott a kórházaknak a finanszírozása, hogy egy ilyen típusú is jól jön” - mondta Antal Gabriella igazgató főorvos.

Ha megszűnne a sátoraljaújhelyi kórház, akkor a környékbeli betegeknek Miskolcra kellene utazni. Ez pedig a legtávolabbi településről több mint 100 kilométerre van.

A kórház vezetése szerint az orvosok által felajánlott évi közel 20 millió forint valóban nagy megtakarítás, de a kórház további biztonságos működtetéséhez a finanszírozási rendszer átalakítására volna szükség.

Forrás: Tények

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása