A Fejér megyei önkormányzat jövőre 700 millió forinttal kevesebb állami támogatást kap, mint az idén, - mondta el Balogh Ibolya, a közgyűlés elnöke. A normatíváknak ez a csökkentése már az intézmények működését veszélyezteti. Különössen nehéz helyzetben van a Szent György Kórház. A legnagyobb vidéki egészségügyi intézménynél eddig nem szűkítették a szolgáltatást, nem bocsátottak el dolgozókat - mint megtették azt más kórházakban.  Most azonban az elnökasszony azt mondta, mindenki készüljön fel arra, hogy sérülni fog a betegellátás, szükség lehet akár a csökkentett munkahét bevezetésére.

Elhangzott, hogy amikor az önkormányzat ingatlant akar értékesíteni bevételei növelésére, akkor nagy erők mozdulnak meg a megakadályozására. Ennek ellenére a jövő évben biztosan lesznek kellemetlen döntések.

A csütörtöki testületi ülésen  elfogadott költségvetési koncepció mindenesetre abból indul ki, hogy az intézményeket működtetni kell, embereket nem küldenek el. Viszont tárgyalni szeretnének Fehérvárral az intézmények finanszírozásáról.

Forrás: fmh.hu

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása