A tárlat többek között az egészség területén, a sebészetben, a diagnosztikában és a hétköznapokban hasznosítható tárgyakat, ötleteket vonultat fel. Célja, hogy az élet minden területét lefedje az evés-ivástól a játékon és a lakberendezéseken át a környezetvédelemig - mondta Pistyur Veronika, a tárlat egyik szervezője. A kiállítás anyag összetett, és a megtekinthető tárgyak nem egy távoli jövőt körvonalaznak, hanem 20-30 év távlatába tekintenek. 

kiállított tárgyak között szerepel egy megvalósítási stádiumban lévő fejlesztés, amely a könnyebb szülést segíti majd elő: a szülés megkezdése előtt a csecsemő fejéhez rögzítve az eszköz biztos választ ad a császármetszés szükségességét illetően.

Az érdeklődő megismerkedhet a gyümölcskávéval is: a szőlő, a szeder és egyéb gyümölcsök magjaiból készített főzet a "zöld teához hasonló, a kávénál kiegyenlítettebb hatást" biztosít. A látogató kipróbálhatja az alvásriasztó kormánykerék-huzatot, a mágnesfalat és a papírbútorokat, megtekintheti a sebészetben használatos jedi kést, a mobil EKG készüléket és az érprotézist. A találmányok mellett fel van tüntetve, hogy kinek ajánlott és mire jó.

Ránctalanító és bőrfiatalító hatású organikus kozmetikumok is szerepelnek a kiállításon, a feltaláló a sütőtök, a rozmaring, a mandula, a sárgabarack, a kakaó és a máriatövis jótékony hatását aknázta ki. A táskává alakítható kabát mellett papírbili, hibridautó és robotrepülő is a száz magyar csoda közé került az automata vizeletlaboratórium, a lépcsők akadálymentesítésének terve és a zöld sör mellett. A tárlat február 28-ig látogatható.


 

 


MTI

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása