Meteorológus ifjak

2009.12.04. 20:05

A Vajdába járó Miklós, nem esett messze a fájától, ahogy 11 éves Bence sem. Anyukájuk tanítónőként, apukájuk vegyészmérnökként végzett.
- Jól tudod - mondta kérdésemre Akli Imre édesapa, a régi jó barát -,  Miklós és Bence fiaim nagy meteorológus palánták. A tizenöt éves kapitány, vagyis Miklós után  11 éves Bence fiamat  is  megragadta a téma. Sára és Luca iányaink  is értékelik érdeklődésüket, mert bizony az automata időjárás állomása ide küldi az adatokat: http://www.idokep.hu/?oldal=hoterkep Ez  egy domborzati hőtérkép. Több térkép van, jobboldalt tudod váltogatni és tedd oda a kurzort ahol Óbarok elhelyezkediését sejted és megjelennek a  házunk udvarán bemért eredmények - képezett ki Akli Imi a meteorológia-ügyben. 
Mindezt az óbarki állomást persze, meg szeretném nézni. Megírok erről egy jó kis  riportot és érdemes lenne tévériportot is készíteni. Ami nehéz, ami szép - az is benne lenne.  
A Gimifesztivált idején Scháden Dorina, Vajda Tímea és Fenyvesi Barnabás gimnazistákkal alakulgatni kezdett a bicskei tévében az ígértes bicskei utánpótlást jelentő  Gimis Stáb. Besenyei Péter műrepülő világbajnokkal készítették az első, igazán jól sikerült vizsgamunkájukat. Szerintem B vizsgamunkájuk lehetne az iskolatársukról és  családjáról szóló helyszíni, több megszólalós riportfilm. Amolyan "riportré". Persze, ha az óbarki Akli család is úgy akarja...És mivel az újságíró imunka  sok időt és energiát igénylő része az egyeztetés, ha ez nekik is tetszik, nekiláthatnak. a kapcsolatfelvételnek. Pláne, ha még a vezető szerkesztőknek is tetszik. 
Különben a bicske.info (szigorúan titkos és nagyon bizalmas, belső) információja szerint (lécci, ne mondd meg senkinek),  a Vajda János Gimnázium tanárai és diákjai lépcsőlift ügyben is az Óbarkon élő Akli család mellé állnak....

És ez jó. Emberi. Természetes. Meg ilyenek.


Izing Antal

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása