Parkolóban átvett 10 millió

2009.12.05. 10:17


A BKV jogi igazgatóját, Dr.Szeibert Györgyöt - aki korábban a Budapest Airportnál dolgozott - pénteken este tetten érték, amikor egy bevásárlóközpont parkolójában tízmillió forint vesztegetési pénzt vett át a BKV-val szerződésben álló egyik cég képviselőjétől.
A nyomozás során eddig azt állapították meg, hogy az igazgató fiktív megbízásokat adott ügyvédeknek, akik a megbízási díj egy részét visszaadták neki.

A Budapest Airport jogi igazgatóját, Dr. Rényi-
Vámos Krisztinát, akit pedig a lakásán fogtak el, azzal gyanúsítják, hogy a BKV jelenlegi jogi igazgatójával összejátszva pénzért belső információkat szivárogtatott ki, hogy egyes cégek a Budapest Airporttól megrendelésekhez tudjanak jutni. A nyomozók szerint ezek a cégek folyamatosan, többszörösen túlszámlázták az elvégzett munkát, amit az igazgató elfogadott. A munka nélkül szerzett többletbevételt aztán a cégek visszajuttatták az igazgatónőnek - tudta meg az MTV Híradó.

A Repülőtéri Rendőr Igazgatóság éjszaka házkutatást tartott a BKV Akácfa utcai székházában, a két igazgató lakásán és egy, a BKV-val szerződésben álló ügyvédi irodában. A nyomozók mindenhol lefoglaltak dokumentumokat és számítástechnikai eszközöket.

 

FN.hu, MTI

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása